Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kamboçya Hükümeti Ulusal Kripto Para Konusunda Venezuela’nın İzinden Gidiyor

Venezuela‘nın kendi ulusal kripto para birim olan Petro‘yu çıkarması Kamboçya‘yı da kendi kripto para birimini çıkarması konusunda ilham vermişe benziyor.

Kamboçya’da Visa Yerini Entapay’e Bırakabilir

Yapılan bir basın açıklamasında göre 7 Mart‘ta Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh‘de düzenlenecek olan ASEAN 2018 BlockChain zirvesinde önemli bir açıklama yapılacağı duyuruldu. Bu açıklamanın yeni ödeme yöntemi Entapay hakkında olması bekleniyor.

Organizatörlere göre bu yeni proje hayata geçirildiği zaman VISA gibi ödeme yöntemi devlerinin yerini alabilecek bir potansiyele sahip olacak. İddia ettiklerine göre:

“Entapay’in kripto para birimlerinin sahip olduğu dahili ödeme yöntemleri ile gerçek dünya arasındaki bağlantıyı sağlamasını planlıyoruz. O kadar büyük bir potansiyele sahip ki gelecekte yaygın bir ödeme yöntemi olarak VISA’nın bile yerini alabilecek.”

Petro’nun Öncülüğünde

Venezuela’nın geçtiğimiz Şubat ayı sonlarında çıkarmış olduğu Petro hem ülke içinde hemde ülke dışında farklı hissiyatlar oluşmasına neden oldu. Bir kısım hükumetin asıl amacının ne olduğunu ve bu finansman sayesinde neler yapabilme yetisine sahip olacağını merak ederken, öte yandan kendi ulusal kripto para birimleri çıkarma istekleri olan ülkelerde ise hayranlık uyandırdı.

Türkiye ve İran, kendilerinin de bir çok amaç için kripto para birimleri çıkarma planları olduğunu belirttiler. Ayrıca Venezuela ile yatırım gelirlerini arttırma ve batıdan gelen yaptırımlara takılmama konusunda aynı fikirde olduklarını ortaya koydular.

Kamboçya’nın yaptığı açıklamada ise Entapay koinlerini çıkarma amaçlarının direkt olarak Venezuela’nın öncülüğünden ötürü olduğunu belirtti.

Yapılan bir basın açıklamasında:

2 Şubat itibari ile Venezuela hükümeti Petro adı verilen ve bir tür dijital para birimi olan koinlerin ön-satışına başlamış bulunmakta. Hükumetin amacı Petro sayesinde Batı dünyasının uygulamakta olduğu ekonomik yaptırımlardan kurtulmak. Aynı zamanda ise ülkenin içinde bulunduğu ciddi anlamdaki enflasyon sorunundan kurtularak ekonomik gelişme için yeni bir yol açmak. Venezuela‘nın öncülüğünde Kamboçya‘da dahil bir çok diğer ülke de kendi ulusal dijital paralarını çıkarmayı amaçlıyor.”

Bu coğrafyanın dışında geçen hafta Pasifik’te bulunan küçük bir ülke olan Marshall Adaları‘da kendi kripto para birimini çıkaracağını duyurmuştu. Sovereign (SOV) olarak adlandırılan bu koin ABD doları ile birlikte tedavüle girerek, yaklaşık 53,000 kişilik nüfusa çeşitli sosyal ayrıcalıklar sağlamayı amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment