Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mercedes-Benz’in Üreticisi Çevre Dostu Kripto Para Çıkarıyor

Mercedes-Benz’i de bünyesinde barındıran ve merkezi Almanya’da olan araba üretim devi Daimler AG, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi 2018’de Blockchain’e dayanan MobiCoin adlı bir dijital paranın sunumunu yaptı.

Şubat 2018’de başlatılan projenin başlatılma amacı çevre dostu (düşük hızlarda güvenli sürüş gibi) sürücüleri ödüllendirmek. Proje önümüzdeki üç ay boyunca deneme aşamasında olacak ve bu aşama genelinde çevre-dostu sürüş yapan 500 sürücü MobiCoin ile ödüllendirilecek.

Sürücülerin arabalarındaki veriler Daimler’ye aktarılacak ve bu veriler MobiCoin’lere dönüştürülecekler. Bu MobiCoin’ler de bir mobil uygulamada saklanacaklar. Bazı kaynaklara göre en çok MobiCoin toplamayı başarmış kişiler DTM Yarışları, MercedesCup Finali ve Berlin’deki Moda Haftası gibi etkinliklere VIP bilet kazanacaklar. Ancak sürücüler söz konusu MobiCoin’leri herhangi bir itibari ya da kripto paraya dönüştürebilecekler mi bilinmiyor.

Alman devleri geçtiğimiz birkaç aydır Blockchain’e iyice ilgi duyuyorlar. Şubat 2018’de BMW Blockchain tabanlı bir platform olan VeChain ile işbirliği yaptığını duyurmuştu. Yine aynı dönemlerde Stuttgart merkezli Porsche, otonom arabaların kapasitelerini arttırabilmek adına Blockchain’den faydalanmak için Berlin merkezli XAIN ile işbirliği yapmaya başlamıştı.

Ocak 2018 dönemlerindeyse Volkswagen‘ın CDO’su Johann Jungwirth, IOTA’nın denetim kuruluna katılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment