Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Antpool, Bitcoin Cash’e (BCH) Olan Desteğini İkiye Katlıyor

Kripto para endüstrisinde her zaman olduğu gibi sahne arkasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Örneğin son zamanlarda Antpool, dikkate alınması gereken net bir planı olmasına rağmen, oldukça sıra dışı davranışlarda bulunuyor. İşlenen Bitcoin Cash’lerin harcama yapılamayacak, kontrol dışı adreslere gönderilmesiyle başlayan “maden yakma” polemiği, ekibi merak uyandıran bir yöne sürüklüyor.

Antpool BCH Yakıyor!

Antpool’un küçük miktarlarda Bitcoin Cash’i harcama yapılamayacak bir adrese gönderdiğini öğrendiğinde, pek çok insanın kafası karıştı. Sonuçta, ellerinde net bir planları olsa bile, şirketin bunu yapmak için görünürde geçerli bir mazereti bulunmuyor. Daha spesifik olmak gerekirse ekip, bu oldukça sıra dışı yaklaşımı benimseyerek BCH’ye olan desteğini ikiye katlamış oluyor.

Madencilik havuzu, madencilik ücretlerinin tahsilinden para kazanıyor. Ancak bu ücretler, artık Antpool’un kontrolünün olmadığı bir adrese gönderiliyor. Havuzun kazandığı tüm işlem ücretlerinin toplamda %12’sinin öngörülebilir bir gelecekte yanacağı belirtiliyor. Dahası, bu durum havuz tarafından keşfedilen her bir maden bloğunda geçerliliğini koruyacak.

Çoğu insanın beklediğinin aksine bu karar, tamamen gönüllü bir şekilde alındı. Antpool’a birileri tarafından dayatılan bir şey değildi. Şirket, dolaşımda bulunan BCH miktarını aktif olarak azaltarak Bitcoin Cash’i daha fazla desteklemek istedi. Kazanılan işlem ücretlerinin %12’si hala çok az bir miktar olsa da, Bitcoin Cash’e olan talebin artmaya devam etmesini sağlamaya da yardımcı oluyor.

Ayrıca yaklaşan Bitcoin Cash hard fork‘u da bu kararı etkiledi. BCH blok zincirinin üzerine inşa edilecek daha fazla uygulama beklentisi ile zincir üzerindeki işlem sayısının kademeli olarak artmaya devam edeceğini varsaymak güvenli görünüyor. Antpool buna dayanarak şu sıralar madencilik ücretlerini yakmanın insanların BCH hesaplarını uzun vadede ellerinde tutmaları için iyi bir teşvik girişimi olacağını düşünüyor.

Bu kararın istendiği gibi sonuçlanıp sonuçlanmayacağı henüz belli değil. Antpool şüphesiz şaşırtıcı bir yönde ilerliyor. Ekip, Bitcoin sahiplerinin BCH’nin büyümesinden faydalanması gerektiğine ve havuz tarafından kazanılan yanma işlem ücretlerinin bu amaca ulaşmanın bir yolu olduğuna inanıyor. Bu ilginç bir düşünce olarak öne çıkıyor ve diğer madencilik havuzları da bu yöndeki ilerlemeleri takip etmeye karar verebilir.

Hiç kimse, bütünüyle düşünüldüğünde, Bitcoin Cash’in  kripto para birimi endüstrisinde büyük bir iz bıraktığını inkar edemez. Bitcoin, Ethereum ve hatta XRP’ye kıyasla piyasa değeri hala küçük olsa da, Bitcoin Cash de piyasada kalıcı olduğunu gösterdi. Artan bir topluluk, BCH’yi destekleyen daha fazla platform ve bazı büyük değişiklikleri tanıtması beklenen hard fork’la, bu para biriminin 2018’in geri kalanı boyunca kaydedeceği ilerlemeyi takip etmek heyecan verici olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment