Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Bitcoin Cash Hard Fork’u Yolda

Şu sıralar Bitcoin Cash ekosistemi için, ufukta yeni bir gelişme kendini göstermeye başladı. Planlanan hard fork sadece üç hafta uzaklıkta. Ama buna rağmen maalesef ki sadece çok az bir ağ düğümü kendi istemcisini güncellemiş gibi gözükmekte. Şuan için, önümüzdeki hard fork koduyla uyumlu düğümlerin oranı %8 gibi endişe verici bir oranda durmakta.

Bitcoin ABC kullanıcılarının sadece %8’i güncellenmiş istemciyi kullanmakta. Ne kadar umut verici bir başlangıç gibi gözükse de, bu hard fork’u mükemmel bir mihenk taşı yapmak için çok daha fazlasına gerek duyulmakta. Kullanıcıların uyumlu bir istemci kullanmak için hala üç haftanın üzerinde süreleri bulunmakta. Evinde veya başka bir yerde full node (Bitcoin ağı için ikinci bir güvenlik katmanı) kullanan ve bu fork’u destekleyen herkesin sözü edilen güncellemeyi en kısa zamanda yapması öneriliyor.

Cüzdan sağlayıcılarının, kripto para borsalarının vb. kurumların güncellemeleri önce yapmaları her zaman önemli olmuştur. Buna ek olarak, madencilik havuzları ve madencilerin de bu yoldan gitmesi ve bu örnekleri takip etmesi gerekmekte. Buna ek olarak, full node kullanan bireysel kullanıcıların da bu ağ için hayati bir önem taşıdığını bilmemizde fayda var. Bunun devamında Bitcoin Cash destekleyen Bitcoin XT ve diğer istemcilere güncellemelerin yapılması da önem arz ediyor. Bunların hepsinin nasıl işleyeceği ise hala belirsizliğini korumakta.

Editörün Notu: BCHNodes’un iddialarına göre Bitcoin ABC 0.17.0 sürümünü güncelleyen kişi sayısı %35.64 civarında. Bu oranın ise şu an için %100 doğru olup olmadığını belirtmek mümkün değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment