Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Card ile Bitcoin Alınamayacak

Dünyanın en büyük şirketi olarak gösterilen Apple bundan bir süre önce Apple Card adlı projenin duyurusunu yapmıştı. Bu kredi kartı birbirinden farklı amaçlarla kullanılabilecek ancak bu kredi kartıyla kripto para alınamayacak.

Apple bu kredi kartının kullanım alanlarını genişletmek ve kullanıcılara daha verimli bir hizmet sunabilmek için Goldman Sachs ile ortaklık kurmuştu.

Reuters tarafından yapılan habere göre Goldman Sachs geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir duyuruyu paylaştı. Şirket bu duyurusunda Apple ile Apple Card projesi için yaptığı işbirliğinden, bu işbirliğinin detaylarından bahsediyor.

Kullanıcı Sözleşmesi

Apple Card’ın kullanıcı sözleşmesine baktığımızda bu kartın tam olarak ne şekillerde kullanılabileceğini, ne şekillerde kullanılamayacağını görebiliyoruz.

Apple hazırladığı bu sözleşmede kripto paraları nakit avanslarla ve genel olarak nakdi işlemlerle bir tutuyor ve bunlar hakkında şu notu bırakıyor:

“Nakit Avans; seyahat çeki, döviz, kripto para, havale, eşler arası işlemler, piyango biletleri, kumarhane çipleri (fiziki veya dijital) de dahil olmak üzere her türlü nakit avans ve diğer nakdi işlemleri kapsar.”

Kullanıcı sözleşmesinde yer alan bilgilere göre kullanıcılar içerisinde kripto paraları da barındıran nakdi işlemleri yapamayacaklar. Bu da Apple Card kullanıcılarının bu kartı kripto para almak için kullanamayacakları anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment