Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple: Kripto Paraları İnceliyoruz

Apple Pay’in Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey, şirket olarak kripto paraları yakından takip ettiklerini açıkladı.

Bailey kısa süre önce CNN’e özel bir röportaj verdi ve Apple’ın finans alanındaki bazı projelerinden bahsetti. Röportajı sırasında kripto paralara da değinen Bailey, Apple’ın kripto paraları incelemeye devam ettiğini açıkladı.

Kripto Para Açıklaması

Apple Pay’in üst düzey yöneticilerinden olan Bailey, kısa süre önce yaptığı açıklamalarda kripto paralarla ilgili çarpıcı demeçler verdi.

Çoğunlukla Apple Pay ve Apple Card gibi projelerden bahseden Bailey bu sırada kripto paralara da değindi. Apple’ın kripto paraları incelediğini söyleyen Bailey, şirket olarak kripto paralara epey “ilginç bulduklarını” ve kripto paraların “uzun vadede büyük bir potansiyel barındırdıklarını” vurguladı.

Finans Dünyasında Apple

Apple henüz kripto paralarla ilgili somut bir adım atmamış olsa da finans alanında birkaç projeye imza atmış durumda.

Şirket 2014 yılında Apple Pay projesini geliştirmiş ve finans alanında hızlı bir giriş yapmıştı. Apple Pay’in güncel kullanıcı sayısıyla ilgili resmi bir bilgi paylaşılmıyor ancak Apple Pay’in aylık işlem hacminin neredeyse bir milyar olduğu biliniyor.

Şirket ayrıca kısa süre önce Apple Card projesiyle birlikte ilk kredi kartını geliştirmişti. Apple bu gibi projelerin ardından kripto paralarla ilgili de bir proje geliştirecek mi merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment