Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple Uygulama Mağazasındaki Kurallarını Güncelledi! Çoğu Kripto Para Uygulaması Devre Dışı Kalabilir

Apple, App Store kuralları ve düzenlemeleri hakkında yenilemeye gidiyor. Firmanın bunu yapma sebebi ise düşük kaliteli veya spam app’leri mağazadan kaldırmak.

Bu karar yeni bir app kurabilecek yeteneğe veya fona sahip olmayan bir çok kurumu aniden vurdu. Apple hangi app’lerin kabul edildiği ve hangilerinin edilmediği hakkındaki karışıklığı gidermek için 4.2.6 güncellemesinde bir rehber yayınladı.

Apple’ın yayınladığı bu yeni kuralların ödemeler segmentinde cüzdanlar, madencilik, borsalar, ICOlar, donanım uyarlığı bölümü ve kripto para birimleri ile ilgili güncellenmiş kurallar da var.

Donanım uyarlığı bölümü güncellemesine göre herhangi bir üçüncü parti reklamı içeren app’lerin kripto para madenciliği gibi alakasız bir arka plan işlemi yapmasına izin verilmeyecek.

Kripto para cüzdan app’leri ise sadece bir kuruma kayıtlı geliştiriciler tarafından yapılırsa kullanılabilecek. Borsaların app’leri ise sadece borsanın kendisi tarafından sağlanan onaylı borsa aracılığıyla işlem yapma koşuluyla kullanılabilecek.

App’ler tarafından yapılan ICO, kripto para vadeli işlemleri ve diğer kripto menkul kıymet işlemleri sadece kurumsal bankalar, vadeli işlem firmaları, menkul kıymet komisyon tacirleri (FCM) veya diğer onaylı mali kurumlar tarafından yapılma ve bütün mevcut yasalara uyma koşuluyla kullanılabilecek.

Kripto para uygulamaları başka uygulamaları indirmek, sosyal medya içerisinde gönderi paylaşmak veya diğer kullanıcıların indirmelerini sağlamak gibi görevleri tamamlama karşılığında kripto para veremeyecek.

Bu güncellemelerin arifesinde olan Apple bu haftanın başlarında yeni bir uygulama logosu tasarlamıştı. Shift isimli bir startup şirketi ise Apple’ı kendi kısayol uygulama logolarını çaldıkları gerekçesiyle 200.000 dolar tazminat istemiyle dava etmişti.

Özet olarak Apple temiz bir uygulama mağazasına sahip olup bütün uygulamaların esas işletme sahibi tarafından geliştirilmesini istemekte. Çoğu kişi bunu iyi bir gelişme olarak görse de bazıları bunun aşırı olduğunu düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment