Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Kripto Paralara Yatırım Yapan Kadınların Oranı 6 Ayda 2 Katına Çıktı

Kripto sektörüyle yakından uzaktan alakası olan çoğu kişi bunun çoğunlukla erkeklerin dahil olduğu bir sektör olduğunu fark etmiştir. Ancak London Block Exchange (LBE) isimli popüler bir İngiltere menşeli borsanın yaptığı araştırmaya göre, bu durum ciddi bir oranla değişmekte.

Kadın Kripto Para Yatırımları Son 6 Ayda %6’dan %13’e Çıktı

Yukarıda bahsedilen kurum tarafından yapılan araştırma, kripto para birimlerine yatırım yapmak isteyen kadınların oranının iki kattan fazla artış yaşadığını gözler önüne sermekte.  Yatırım oranının geçen yılki %6 seviyesinden %13 seviyesine çıkması demek her sekiz kadından bir tanesinin kripto para birimlerine yatırım yapması demek oluyor.

LBE buna ek olarak y kuşağı arasında da kripto paralara olan yatırım konusunda bir artış olduğunu ancak bunların arasında en çok artış gösteren cinsiyetin ise kadınlar olduğun ifade etmekte. Bu olay endüstri içerisinde, daha çok y kuşağı bireylerinin kripto para birimlerinin ve onlarla alakalı teknolojilerin eşsiz gücünü idrak etmesi ile son zamanlarda sıkça yaşanan bir olay olmaya başlamıştı.

LBE’ye göre y kuşağı içerisindeki 5 kadından 1 tanesi kripto para birimlerine ilgi duymaya başlamış. Bu araştırma sadece 5 ülkeyi ve küçük bir demografik grubu kapsasa da gene de umut vaat eden bir oran artışını gözler önüne sermekte.

LBE bünyesinde yer alan kıdemli bir işletme analisti olan Agnes de Roeyer konu hakkında şunları ifade etmekte:

”Ortalıkta hala kripto para birimlerinin erkeklere has bir oyun olduğu gibi yanlış bir yargı var ancak biz son bir kaç ay içerisinde borsamıza kayıt olan yüzlerce kadın gördük ve bunların bir çoğu bilgili ve ilham verici yatırımcılardı ki bu da endüstride yolu belirleyen tarafın kadınlar olduğunu göstermekte.”

Madalyonun diğer yüzünde ise erkekler var. Erkeklerin kripto paraya olan ilgi konusunda büyümesi duraksamaya uğramış gibi görünüyor ki bu da önümüzdeki bir kaç ay boyunca kripto para büyümesinin kadınlar tarafından yönetileceğini göstermekte.

Raporda bunlara ek olarak kadınların mantıklı olmayan yatırımlar yapmaya erkeklere oranla %50 daha az yatkın olduğunu göstermekte. Yani kadınlar erkeklere oranla daha mantıklı kararlar almaktalar. Raporda bunun sebebi olarak kadınların bir şeyleri kaçırma korkusuna (FOMO) erkekler kadar kapılmadığı gösterilmekte. Bir çok analist Bitcoin’in 12 ay gibi bir sürede 1.000 dolardan 20.000 dolar seviyesine çıkmasını insanların ”FOMO” yüzünden piyasaya para saçmasına bağlamaktaydı. Eğer LBE’deki rapor doğruysa ve gerçek verilerle tutarlıysa daha çok kadın girişimi bu değişken piyasanın değişken fiyatlarını sabitlemeyi sağlayabilir.

Fiyatların ve bireysel yatırımların durma noktasına geldiği şu sıralar kadın yatırımları ve piyasaya akın etmeleri şu an tam da ihtiyaç duyulan şey olabilir. Bu durum hem kripto para borsaları açısından hem de kripto para ile alakalı hizmetler açısından yararlı olabilir. Bu sebeple bu gibi kurumlar ve hizmetler daha çok kadın müşteri çekmek için farklı yöntemler denemeliler.

Endüstrideki Güçlü Kadın Karakterler

Geçen ay IBM CEO’su Virginia Rometty IBM’in blockchain teknolojilerine odaklanacağını ifade etmişti. Virginia şüphesiz kripto para ve blockchain sektöründeki en güçlü kadınlardan bir tanesi ve onun bu alandaki ilerleyişi hem IBM hem de kendi kişiliği için umut vaat etmekte.

Buna ek olarak uzun zamandır beklenen Tezos koininin CEO’su da bir kadın. Kathleen Breit bu endüstrideki en güçlü kadın figürlerden bir tanesi haline geldi. Kendisi en etkili ilk dijital para arzlarından bir tanesi olmuş projelerden bir tanesinin kurucu ortaklarındandı ve 230 milyon dolar civarında bir fon elde etmişti. Glamour kendisini kripto para sektöründeki en güçlü insanlardan birisi ilan etmişti.

Maalesef ki kripto endüstrisindeki güçlü kadın figürler çok zor bulunmakta ancak yukarıda bahsedilen rapor bunun çok yakın bir zamanda değişebileceğini vurgulamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment