Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple’ın Kurucusu Wozniak’ten Bitcoin İçin ‘Mucize’ Yorumu

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak, Meksika’daki bir sunum sırasında Bitcoin’in (BTC) “matematiksel bir mucize” olduğunu söyledi ve Bitcoin ile altın arasında genel bir kıyaslama yaptı.

Yerel haber kaynağı El Sol de Mexico’nun aktarımına göre Steve Wozniak, teknoloji sektöründeki girişimcilere yönelik Talent Land Jalisco adlı konferansta Bitcoin’e duyduğu inancı dile getirdi. Wozniak’in, “Bitcoin’e yatırım yapmıyorum ama ona gelecek adına inanıyorum.” dediği aktarıldı.

Wozniak’in yaptığı bir diğer açıklama, “Altın kısıtlı ve onu aramak zorunda kalıyorsunuz. Bitcoin, en harika matematiksel mucizedir.” şeklinde oldu.

Apple’ın kurucusu, 2018 yılında CNBC’ye verdiği bir demeçte Bitcoin’in arzının ve dağıtım şeklinin matematiksel olarak belirlendiğini söyleyip, onun herhangi birinin veya şirketin yönetiminde olmamasına dikkat çekti.

Steve Wozniak, geçen yıl Efforce adlı bir blockchain şirketinin temellerini attı. Şirketin 3 Aralık 2020’de piyasaya girmiş, WOZX koduyla işlem gören bir kripto parası bulunuyor. CoinGecko’ya göre WOZX, 9 Aralık’ta 3,66 dolar ile kendi fiyat rekorunu kırdı. Fiyat, yazım sırasında 0,71 dolar sularında.

Görsel: Wozniak on stage at the Melbourne Convention and Exhibition Centre, Australia, May 16, 2012 (Nichollas Harrison)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!