Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’nın En Büyük Kaçak Kripto Para Tesisine Operasyon

GÜNCELLEME (22 Temmuz): Polisin yapılan incelemeler sonucunda kaçak tesisin madencilik amacı ile kullanılmadığını tespit ettiği aktarıldı.


Ukrayna Güvenlik Servisi, ülkenin en büyük kaçak kripto para madenciliği tesisi olduğu düşünülen Vinnytsia merkezli bir tesise operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre Kiev ve Vinnytsia’da ikamet eden şahıslar, JSC Vinnytsiaoblenerho’nun eski depolarından birini kripto para üretebilmek için kaçak olarak madencilik tesisine dönüştürdüler.

JSC Vinnytsiaoblenerho’dan elektrik çaldığı tespit edilen madencilerin, aylık olarak yaklaşık 1.6 milyon lira ile 2.2 milyon lira arasında mali zarara yol açtığı açıklandı. Çalınan elektriğin, zaman zaman elektrik kesintilerine yol açabileceği belirtildi.

  • Ukrayna Güvenlik Servisi, kaçak elektrik, su ve termal enerji kullanımı nedeniyle bölgede operasyon düzenledi.

  • Madencilik tesisinde 3.800 oyun konsolu, 500’den fazla ekran kartı, 50 işlemci, bazı belgeler, dizüstü bilgisayarlar ve telefonlar ele geçirildi.

  • Kaçak madencilik şüphesi ile yapılan operasyona dahil olan şahıslar hakkında incelemenin sürdüğü, JSC Vinnytsiaoblenerho yetkililerinin bu tesisle ilişiğinin olup olmadığının araştırılacağı belirtildi.

ukrayna-guvenlik-servisi-tesis-operasyon

Görsel: Ukrayna Güvenlik Servisi
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!