Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Devlet Konseyinden Ticaretin Finansmanında Blockchain Kullanımı Çağrısı

Çin Devlet Konseyi, cuma günü dış ticaret işlemlerinde kullanılan format ve modellerin nasıl geliştirilebileceği ile ilgili yayımladığı öneriler dizisinde, blockchain alanında yapılan çalışmaların “hızlandırılması” gerektiğini açıkladı.

Çin Devlet Konseyi Genel Ofisi tarafından hazırlanan bildiride dış ticaret işlemlerini iyileştirebilecek, uluslararası çaptaki ekonomik iş birliklerine katkıda bulunabilecek bazı çalışmalar sıralandı. Tüm yerel yönetim ve bakanlıklara bir öneri listesi şeklinde paylaşılan bildirideinovasyonun önemi vurgulandı.

  • Tüm ilgili kurumlara; dış ticaret çatısı altındaki pazarlama, ödeme, teslimat, lojistik, kalite kontrol gibi segmentlerdeki inovatif çalışmaları desteklemeleri önerildi.

  • Ticaret segmentasyonu bakımından, blockchain teknolojisi (tabanlı) uygulamaların” incelenmesi istendi.

  • Ticaret Bakanlığı öncülüğünde 2025 yılına kadar dış ticaret alanında, kendi segmentleri içerisinde uluslararası ölçekte etki sahibi olan bazı platformların kurulacağı belirtildi.

  • Dış ticaret alanında yeni modeller geliştiren şirketlerin sermaye bulmasına yardımcı olunması gerektiği yönünde tavsiye verildi.

  • Devlet Konseyi tarafından yayımlanan bildiride, “Ticaretin finansmanı için kullanılacak blockchain platformunun kurulumu hızlandırılmalı.” ifadesi yer aldı.
Görsel: Beijing, China (sodai gomi, Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!