Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk BTC, ETH ve DOGE’u Kıyasladı

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk; Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin arasında bunların izledikleri işlem sistemi politikası açısından bir kıyaslama yaptı. Musk, cuma sabahı yaptığı paylaşımda Dogecoin’in izlediği yolun kendince iyi taraflarının olabileceğini söyledi.

14 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Dogecoin blockchainindeki işlem verimliliğini artırmak için DOGE geliştiricileri ile birlikte çalışmaya başladığını söyleyen Elon Musk, Dogecoin ağında yapılan geliştirmeler ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

  • Musk, Bitcoin ve Ethereum geliştiricilerinin işlemleri ölçeklemek için “çok katmanlı” bir sistem kullandığını fakat bunların temelinde yer alan, ana katmandaki işlem oranının yavaş ve işlem maliyetinin yüksek olduğunu söyledi.

  • Tesla CEO’suna göre Dogecoin, birden fazla katmana yönelmektense ana katmandaki işlem oranını maksimum seviyeye; işlem maliyetini ise minimum seviyeye düşürebilir. Böyle bir durumda ikincil katman görevinin fiilen kripto borsalarınca üstlenileneceğini belirten isim, bu yöntemin Bitcoin ve Ethereum’dan farklı olarak kendince iyi taraflarının olabileceğini açıkladı.

  • Dogecoin’in geliştirici ekibinden Patrick Lodder, şu anda blockchaindeki 1 DOGE’luk işlem ücretinin, insanları “on-chain işlemi yapmaktan gereksiz yere uzaklaştırdığını” söyledi. Lodder, bunun için yaklaşık 2 hafta önce bir öneride bulunup, işlem ücretini 0,01 DOGE’a düşürme fikrini gündeme getirdi.

  • Lodder, sunduğu öneride, “DOGE’un amacı, ortaya çıktığı zamandan beri herkes tarafından erişilebilir olmaktı […] DOGE ile işlem yapmak eskiden LTC ile işlem yapmaktan 10 kat daha ucuzdu. Şimdi neredeyse 5 kat daha pahalı. DOGE’un rekabetçiliğini koruyabilmek için işlem ücretlerini 50 kat düşürmek, bu yüzden mantıklı.” ifadelerini kullandı.

  • Elon Musk, Lodder’in bu önerisine 28 Haziran’da yanıt verip, bu öneriyi “desteklemenin önemli olduğunu” söyledi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!