Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple’ın Yüksek Komisyonları NFT Platformlarının İşini Zorlaştırıyor: Magic Eden App Store’dan Çekildi

NFT pazar yerlerinin, yüksek komisyon oranları nedeniyle Apple’ın App Store’unu desteklemediği iddia ediliyor.

The Information’ın yakın tarihli araştırma raporundan elde edilen verilere göre NFT pazar yeri uygulamaları Apple’ın uygulama mağazası App Store ile çalışmaya sıcak bakmıyor. Araştırma uygulama geliştiricilerinin Apple’ı tercih etmemesinin en büyük nedeninin yüksek komisyon oranları olduğunu ortaya çıkardı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, NFT satışına yalnızca uygulama içi satım alım yoluyla izin veriyor ancak uygulama içi satın alımlarda %30 gibi yüksek bir komisyon alıyor. Rapor, yüksek komisyon oranlarının popüler NFT pazar yerlerinin Apple’ı tercih etmemesine neden olduğuna işaret ediyor.

Konu ile ilgili raporda yer alan en dikkat çekici örnek, Magic Eden’in Apple’ın komisyon politikasını öğrendikten sonra hizmetlerini App Store üzerinden çekmesi oldu. Magic Eden daha sonrasında %15’lik komisyon teklifine rağmen kararını değiştirmedi. NFT platformları alım satım işlemlerinden genellikle %2 veya 3’lük bir komisyon alırken Apple’ın komisyon politikası girişimcileri zarar etmeye zorluyor gibi görünüyor.

Öte yandan Apple uygulama için satın alımlarda Ethereum ve Bitcoin gibi popüler kripto paralar da dahil hiçbir kripto paranın kullanılmasına izin vermiyor. Dolayısıyla NFT pazar yerlerinin koleksiyonlarını itibari para birimleriyle satışa çıkarması gerekiyor. Bu da raporda Apple’ın dezavantajlarından biri olarak yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!