Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’in Spot ETF’e Dönüştürmeye Çalıştığı 12 Milyar Dolarlık Bitcoin (BTC) Fonunda Tarihi Dip

Yatırım şirketi Grayscale’e ait “Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)” fonunun prim oranı -%35,18 ile tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.

On-chain analatik platformu Coinglass verileri incelendiğinde yaklaşık 12 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust fonunun prim oranlarında tarihi bir düşüş yaşandığı görülüyor. Tüm zamanların en düşük seviyesine gerileyen bu prim oranının GBTC ve Bitcoin fiyatı arasındaki fark baz alınarak hesaplanıyor.

Son dönemlerdeki kötü performansına rağmen GBTC piyasaya sürüldüğü 2013 yılından 2021 yılına kadar pozitif seviyelerde işlem görüyordu. Fakat uzun süredir devam eden ayı piyasası şartları yatırımcıları ellerindeki GBTC hisselerini satmaya zorladı ve bu durum kaçınılmaz bir geri çekilmeye sebebiyet verdi. Diğer yandan Kanada tarafından onaylanan ve piyasalara sunulan spot Bitcoin ETF‘i de yatırımcıları stratejik değişimlere teşvik etmiş olabilir. Buna kıyasla Grayscale’in spot Bitcoin başvurusu haziran sonunda SEC tarafından ret edilmişti.

Tüm bu negatif faktörler karşısında Grayscale şirketinin fonların negatif oranlarını tersine çevirme çabaları devam ediyor. Bu noktada en olumlu gelişmenin GBTC’yi spot Bitcoin ETF’ine dönüştürme hamlesi olduğuna inanan şirket, SEC’ye bu konuda baskı uygulamaya ve taleplerini diretmeye devam ediyor. SEC’in sunulan son spot ETF talebini defalarca erteledikten sonra reddetmesinin ardından Grayscale SEC’ye karşı dava açtığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!