Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO Do Kwon’un Kırmızı Bültenle Aranmasının Ardından LUNC ve LUNA’da Büyük Düşüş: Hangi Bölgeden Tepki Alacaklar?

Dünyanın en yüksek değere sahip kripto para birimlerinden biri olan LUNA’nın çöküşünün yatırımcılara olan etkisi hala bitmiyor. Bu yazımızda sizler için Terra (LUNA) ve TerraClassic’in (LUNC) teknik görünümünü inceleyeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde Güney Kore yetkilileri, Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon ve 5 arkadaşı hakkında Interpol‘e başvurmuş ve kırmızı bültenle aranmalarını talep etmişti. Ardından Bloomberg tarafından paylaşılan bir habere göre Interpol, Güney Kore’nin bu teklifini değerlendirdi ve yürürlüğe soktu. Terra’nın çöküşünden sorumlu kripto para yöneticilerinin, resmi olarak Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı bildirildi.

TerraClassic (LUNC) Teknik Analizi

Son 24 saatlik periyotta %14’e yakın düşüş yaşayan LUNC, yazım esnasında 0,000198 dolardan işlem görüyor. Güncel olarak ara destekleri ve ana destekleri bulunan kripto para biriminin 0,000164 dolar seviyelerinden tepki alması bekleniyor. Oldukça habere dayalı ilerleyen kripto para, yatırımcıların alım yapmasını zorlaştırıyor. 

Birçok yatırımcının çok yüksek getiriler sunacağını düşündüğü LUNC, ağustos ayının sonlarından eylül ayının ortalarına kadar yaklaşık %500 yükseliş performansı.. Ancak gelen olumsuz haberlerle birlikte kripto para düşüş yaşadı.

Güncel olarak en güçlü desteği 0,000887 dolar olarak görünen LUNC’de, 0,000131 dolar seviyelerinden yukarı yönlü tepki gelebilir.

Terra (LUNA) Teknik Analizi

Son 24 saatlik periyotta %7,3 düşüş yaşayan LUNA, yazının kaleme alındığı esnada 2,28 dolardan işlem görüyor. 2,2 dolar seviyelerinde bulunan desteğinin altında 4 saatlik kapanış yapan kripto para birimi, hem 50 hem de 200 mumluk hareketli ortalamasının altında yer alıyor.

Birçok analist ve yorumcu LUNA’nın 1,5 dolar seviyelerinde bulunan desteğinden yukarı yönlü tepki almasını bekliyor. Artık direnç olarak görev yapan 2,2 dolar seviyesini geri kazanması durumunda ise LUNA, 3,2 dolar seviyelerini tekrardan hedefleyebilir.

1,5 dolar seviyesinin de aşağı yönlü kırılması durumunda LUNA’da yeni dipler oluşması bekleniyor.

  • İçerikte yer alan veriler kesinlikle bilgilendirme amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi değildir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!