Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arabasının Bagajında Kripto Para Madenciliği Yapıyor

Bugüne kadar evlerde, terk edilmiş fabrikalarda ve ahırlarda kripto para madenciliği yapıldığı görüldü. Simon Byrne kripto para madenciliğini başka bir seviyeye taşıdı ve portatif hale getirdi. Byrne lüks arabasının arkasına taşınabilir bir madencilik tesisatı kurdu. 

Kripto para madenciliği yaparak oldukça fazla para kazanan Simon Byrne, bu para ile farklı bir girişimde bulunmaya karar verdi. Byrne mavi bir BMW i8 satın alarak, aracın arkasına portatif bir madencilik donanımı yerleştirdi. Arabanın plakasının uzun vadeli yatırımcılar için kullanılan “HODLER” terimi olması dikkat çekti.

Girişimci, hibrit lüks otomobiline yaptığı bu eklemeyle gezerken bile kripto para madenciliği yapabiliyor. Byrne’ün bu sistemi kurmak için en az 6 bin dolar harcadığı düşünülüyor. Çalıştırmak için oldukça büyük bir enerjiye ihtiyaç duyan bu donanım ile BMW i8 aküsünün nasıl başa çıkacağı ise merak konusu.

kripto-para-madenciligi
Simon Byrne’nin madencilik yapan BMW’si. Kaynak

Ethereum madenciliğinden ayda 20 bin dolar kazanıyor

Simon Byrne’nin kullandığı ekran kartı sayesinde Ethereum (ETH) madenciliğinden ayda yaklaşık 20 bin dolar kazandığı biliniyor. Byrne’nin 78 adet GeForce RTX 3080 ekran kartı ile kurduğu madencilik donanımına neredeyse 100 bin dolar harcamış olabileceği tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!