Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Aniden Yükselecek Kripto Paraları Tespit Ediyoruz” Deyip 400.000 TL Zarara Uğrattılar

Kendisini güvenilir bir aracı kurum olarak tanıtan bir suç örgütü, kripto para yatırımcılarını toplamda 400.000 lira zarara uğrattı. Diyarbakır merkezli operasyonlarda, 10 şüpheli gözaltına alındı.

AA’nın haberine göre Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlileri, internet üzerinden işlenen dolandırıcılık suçlarının araştırılması kapsamında Diyarbakır merkezli bir suç örgütü tespit etti.

“Aniden yükselecek kriptoların tespiti”

Başlatılan çalışmalar kapsamında, kripto para yatırımcılarına yönelik reklam yapan bu suç örgütünün kendisini sosyal medya üzerinden güvenilir bir aracı kurum olarak gösterdiği belirlendi.

Suç örgütünün, “kaldıraçlı işlemler, borsada kar bırakan hisse senetlerinin alım-satımı, ani yükseliş gösterecek kripto paraların tespiti” gibi sloganlar kullandığı ve insanlara sahte görseller ile banka dekontları göstererek, yüksek kar vaatlerinde bulunduğu öğrenildi.

105 kişi 400.000 lira zarara uğradı

Habere göre dolandırıcılar, bu iddiaların inandırıcılığını artırmak için sahte hesaplardan yorumlar yapıp, internette çeşitli reklam kampanyaları düzenlediler.

Suç örgütünün tüm bu yöntemlerle 2 yıl içinde yüzlerce insanı dolandırdığı aktarılırken, bunlardan kimliği tespit edilmiş olan 105 kişinin 400.000 lira zarara uğradığı açıklandı. Dolandırıcıların, mağdur edilen insanlardan, “devlete vergi” adı altında tekrar para aldıkları belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda yapılan ve 3 ay süren çalışmaların ardından, 25 Mayıs’ta Diyarbakır merkezli olmak üzere İstanbul, Adana ve Elazığ’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

12 farklı adrese baskın düzenlenen ve 10 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlar sonucunda, ruhsatsız 2 tabancı, 1 av tüfeği, çok sayıda mermi ve fişek, cep telefonu, bilgisayar, tablet ve dijital materyal ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 5’i mahkemece tutuklanırken, 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!