Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Bitcoin, Çin’in Ekonomik Amaçlarında Ona Destek Verebilir

Amerika merkezli yayınlanan bir araştırmada, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Bitcoin ağına saldırı düzenleyerek, kendine ekonomik çıkar sağlayabileceği sonucuna varıldı. Ben Kaiser, Mireye Jurado ve Alex Ledger imzası ile yayınlanan araştırmada, Çin’in Bitcoin işleyişine müdahale ederek, Bitcoin’in aktif bir şekilde kullanımda olduğu yabancı ülkelerin ekonomilerine etki edebileceği ifade edildi.

Bitcoin’in artık giderek global bir kripto para birimi olma yolunda evrimleştiği ifade edilirken, lider kripto paranın aynı zamanda çok çeşitli finansal sistemde de kullanılmaya başlandığına vurgu yapıldı. Araştırmada, bu şekilde bir çıkış yakalayarak kendini ispat eden Bitcoin ağına müdahale edildiği takdirde, bunun bazı kırılgan ve Bitcoin kullanımı olan ekonomilere olumsuz etki yapabileceği ifade edildi.

Çin için Bitcoin ağına müdahele etmenin en azından diğer ülkelere kıyasla teoride oldukça kolay olacağı çünkü Çin’in Bitcoin madenciliğinde kullanılan işlem gücünün büyük bir kısmına sahip olduğu ifade edilirken,  Bitcoin’in temel manada Çin Halk Cumhuriyeti’nin ekonomik vizyonuna tamamen ters düştüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Bitcoin şu anda Çin’in merkezi hükümet felsefesinin tam aksi bir yerde kendini konumlandırıyor. Bu sebeple, ideolojik bir mesaj verme kaygısı baskın gelirse, Çin kesinlikle Bitcoin ağının gücünü azaltmak isteyebilir.”

Ayrıca, bu teorik saldırının bir diğer sebebinin ise, yasa dışı aktiviteleri engelleme ve para politikasında kontrol sağlama olabileceği de belirtildi. Araştırmacılar, aynı zamanda Çin’in böyle bir hamle ile daha fazla gücü elinde toplamak isteyebileceğini de ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment