Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Bitcoin Dolandırıcılığının Şüphelisi, Pasaporta El Konulması Nedeniyle Ülkesine Dönemiyor

The Bangkok Post haber kaynağının 10 Ekim tarihinde yayınladığı bir habere göre, bir kripto para yatırım yöntemiyle insanları dolandırdığı iddia edilen Prinya Jaravijit‘in pasaportu, Tayland Dış işleri Bakanlığı tarafından geçersiz hale getirildi.  Şüpheli pasaportun geçersiz hale gelmesi sonrasında ülkesine dönemiyor.

Haberde belirtilen bilgilere göre, Prinya söz konusu dolandırıcılık şeması gün yüzüne çıktığında ABD içerisinde bulunmaktaydı. Prinya’ya yöneltilen suçlamalar arasında bir Finlandiya menşeli yatırımcıyı 24 milyon civarında dolandırması yer alıyor.

Suçla Mücadele Departmanının başkan yardımcısı Pol Col Chakrit Sawasdee‘nin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Tayland Dışişleri Bakanlığının şüpheli Jaravijit’İn pasaportunu etkisiz hale getirdi.

Sawasdee şüpheliye Pazartesi gününe kadar teslim olma seçeneği sundu ancak Jaravijit pasaportunun geçersiz olduğu için ülkesine dönemediğini ifade etti. Bu yüzden de şu an teknik olarak yasa dışı bir biçimde ABD içerisinde kalmaya devam ediyor. Haberde yer alan bilgilere göre pasaport işleminin öncesinde şüpheli ABD içerisindeki Tayland elçiliğine götürülme sürecine girmişti.

İki hafta önce salı günü Tayland Kara Para Aklamayı Önleme Ofisi Jaravijit’in ailesine ve ona bağlı diğer insanlara bağlı hesaplarındaki 6.4 milyon dolara el koydu. Ondan sonraki hafta ise yerel polis güçleri şüphelinin ailesine ve özellikle abisine kara para aklama suçuyla soruşturma açtı. Soruşturmaya göre abisi de Jaravijit’ten para aldı ve bunu daha sonra harcadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment