Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Blockchain Kullanımında Lider Şirketler Microsoft ve IBM

Microsoft ve IBM, Blockchain kullanımı konusunda rakiplerinden bir hayli öndeler.

Blockchain Rekabeti

ABI Research tarafından yapılan araştırmaya göre Microsoft ve IBM, Blockchain kullanımı konusunda rakiplerine adeta fark atmış durumdalar.

ABI Research, konu hakkında yaptığı araştırma sonucunda Microsoft’un Blockchain-as-a-service (BaaS) alanında zirveyi çektiğini ortaya çıkardı. Yapılan araştırmaya göre Microsoft’un özellikle Azure programı kapsamında yürüttüğü Blockchain çalışmaları, şirketi rakiplerinin önüne geçiriyor.

Piyasa kullanımı, deneme süreçleri, topluluk ve geliştirici desteği, platform özellikleri gibi çeşitli kriterler doğrultusunda 11 farklı şirketin platformunu değerlendiren ABI Research, Microsoft ve IBM’nin bu alana öncülük ettiğini açıkladı.

Araştırmaya göre Microsoft zirvede, IBM ise hemen arkasında ikinci sırada yer alıyor. ABI Research yetkililerinden Michela Menting konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Sektördeki bulut hizmetlerinin artışı, Blockchain’in bir ürün olarak kullanılabileceğini gösteriyor. Microsoft ve IBM, son iki yıldır kendi platformlarında çeşitli denemeler yapıyorlar. IBM şu anda oldukça gelişmiş projelere sahip ancak kullanım konusunda Microsoft önde geliyor.”

Blockchain kullanımı konusunda Microsoft’un ve IBM’nin ardından SAP, Oracle ve Circle gibi şirketler geliyor. Bu şirketler Blockchain sektörüne henüz yeni giriş yapmış sayılırlar. Ancak bu şirketler sektöre yeni girmiş olmalarına rağmen oldukça ciddi gelişmelere imza atıyorlar.

Bank of America bundan bir süre önce Blockchain piyasasının toplam değerinin 7 milyar dolara çıkabileceğine dair bir yazı yayınladı. Bu öngörüsünün tam olarak ne zaman gerçekleşeceğine dair bilgi vermeyen Bank of America, özellikle Amazon, Microsoft ve Oracle gibi şirketlerin sektörden faydalanabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment