Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stephen Palley: Bitcoin’in Çöküşü, SEC’ten Kaynaklanmıyordu

Kripto para piyasası Kasım ayının başlangıcından beri ciddi bir kan gölüne döndü. Lider kripto para birimi Bitcoin de önceki en yüksek seviyesine kıyasla, yaklaşık %80 değer kaybı yaşadı. Bloomberg kaynağına verdiği röportajda önemli açıklamalara değinen ünlü blockchain ve kripto para avukatı Stephen Palley, söz konusu düşüşün nedenlerini açıkladı.

Palley, ICO projelerinin devam ettiği süre boyunca ilgi çekici olduklarını, bunun sebebinin ise insanların bir işletme başlatırken veya yatırım sermayesi alırken genellikle başa bela olan IPO (ilk halka arz) regülasyonları ile ilgilenmek zorunda olmamasından kaynaklandığını vurguladı. Ünlü avukata göre SEC’in ICO’lara karşı savaş açmasından beri, ilk dijital para arzı projeleri de inanılmaz bir şekilde düşüşe geçti.

”Bence ICO modeli şu an tamamen yok oldu. Ancak ABD dünyadaki tek piyasa değil ve menkul kıymet yasaları başka yerlerde farklı işliyor. Bu yüzden bunun sonunu gördüğümüzü zannetmiyorum, ama ABD içerisinde durum nasıl olur, ondan emin değilim.”

Palley açıklamasının devamında söz konusu sıkı önlemlerin Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için ne anlama geldiğini de açıkladı ve şunları ifade etti:

”Ben Bitcoin‘i ve Ethereum‘u başarısız olarak görmezdim ve bunlar oldukça ilginç teknolojiler. Eğer bunlara yatırım açısından bakacak olursak, biliyorsunuz ki bazı insanlar çok kazandı. Bazı insanlar da çok kaybetti ama bu teknoloji kendisini ilginç tutmaya devam edecek.”

SEC’in geçtiğimiz günlerde Paragon ve Airfox startup firmaları hakkında verdiği cezaya da edğinen Palley, bunların kripto para birimlerindeki düşüşü pek etkilemediğini ve ”SEC etkinliği ile kripto para fiyatları arasında bir bağlantı” kuramadığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment