Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Hedge Fonu Yöneticisi: Bitcoin’in 3.000 – 3.500 Dolar Arasına İnmesi Hala Mümkün

Piyasanın önde gelen Bitcoin destekçilerinden olan Morgan Creek Capital Management kurucusu Anthony ”Pomp” Pompliano, gün içerisinde CNBC Crypto Trader programında katıldığı röportajda, kripto para piyasası ve Bitcoin hakkında ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Pompliano ilk olarak piyasanın çöküşüne neden olan etkenlerin önemli olmadığını çünkü, ”ortada ne olmuş olabileceğine dair bir çok komplo teorileri” döndüğünü ifade etti. Bunlar arasında öne çıkan sebeplerin, ”Bitcoin Cash hard fork’u, veya 2017 yılının başlarında piyasaya girmiş yatırımcılarının artık ellerindekini çıkarmaya başladıkları ve hatta insanların Noel hediyesi veya Kara Cuma’dan faydalanmak için kripto paralarını likiditeye çevirdikleri” olduğunu ifade etti.

”Bu bir çok sebepten olabilir ancak ben en önemli şeyin uzun vadeli trende odaklanmak olduğunu düşünüyorum. Ayı piyasasındayız, ayı piyasasında kalmaya devam edeceğiz ve ben önümüzdeki hala uzun düşüş olduğunu gösteren bir sürü teknik ve tarihi analizi düşünüyorum.”

Bu noktada kendisinin Bitcoin’in 6.500 dolar olduğu sıralarda yatırımcılarına gönderdiği bir mektupta bunun %50’den fazla düşebileceğini ifade ettiğini de vurguladı. Pomp’a göre bu, Bitcoin için 3.000 ve 3.500 dolar aralığının hala mümkün olduğunu gösteriyor.

”Şu an başı belada olan çok büyük miktarda kişi var. Bu insanlar varlık konusunda 20 milyon dolar yönetiyorlar ve bunlar genellikle genç, tecrübesiz fon yöneticileri.”

Kripto para piyasası geçtiğimiz haftadan itibaren gerçekten de 6.500 dolardan düşmeye başladı ve yaşanan düşüş esnasında Bitcoin 4.200 dolarları bile gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment