Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın En Büyük Deniz Yolu Taşmacılık Firması, İşçilerinin Parasını Vermek İçin Stabil Koin Üretecek!

Bloomberg‘in aktardığı bir habere göre, Japonya menşeli bir nakliye ve lojistik devi olan Nippon Yusen Kaisha (NYK), deniz çalışanlarının maaşlarını ödemek için bir kripto para birimi piyasaya sürmeyi planlıyor.

Firmanın dolar endeksli bir stabil koin projesi çıkartacağı biliniyor olsa da, bunun nasıl yapılacağı veya buna benzer detaylar henüz tam olarak rayına oturmadı. Şirket söz konusu kripto para birimini 2019 yılının ilk çeyreğinden önce piyasaya sürmüş olmayı planlıyor. Firmanın maaş ödemesini yapmanın yanı sıra hedeflediği başka bir unsur ise, bunu yöneticilerine, kurum sahiplerine ve belki de potansiyel yatırımcılara sunmadan önce teknolojinin patentini almak.

Bunun yanı sıra çok fazla ulustan oluşan deniz çalışanlarının kendi itibari para birimlerine dönüştürebilmesi için stabil bir koin üretmenin faydalarına da değinen NYK, bunun çalışanların para gönderme ve alma sürecine de katkı sağlayacağını düşünüyor.

Japon nakliye devinin genellikle tanesi 40.000 veya 60.000 dolar değerinde 800‘e yakın gemisi var ve bunlarda çalışan işçi sayısı da oldukça fazla. İşçilerin mevcut ödeme yöntemleri ise ya elden nakit ya da banka transferi şeklinde gerçekleşmekte. Mevcut modeldeki en büyük problem ise çalışanların bir ülkeden başka bir ülkeye (memleketlerine) para transferi yapmak istediğinde genellikle çok yüksek ücret ödemeleri ve bunun zorlu bir süreç olması.

Kripto para birimleri ile yapılan işlemler ise, normal banka havalelerine kıyasla hem çok daha hızlı, hem de çok daha ucuz yapılabilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment