Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’daki Kripto Para Borsalarından Zaif Resmi Olarak El Değiştirdi

Japonya‘daki kripto para borsalarından Zaif, artık resmi olarak Fisco Cryptocurrency Exchange tarafından yönetiliyor.

Zaif Satıldı

Bundan birkaç ay önce büyük çaplı bir hack saldırısına uğrayan Japonya merkezli kripto para borsası Zaif, resmi olarak el değiştirdi.

Zaif‘in sahibi olan Tech Bureau isimli şirket, yayınladığı duyuruyla birlikte borsayı resmen Fisco Cryptocurrency Exchange’e (FCCE) sattığını açıkladı.

Hack saldırısına uğrayan Zaif’in yöneticileri, saldırıdan etkilenen yatırımcılara geri ödeme yapılacağının sözünü verdi. Ancak borsa artık el değiştirdiği için bu iade sürecinden FCCE sorumlu olacak.

Zaif’in yöneticileri, hack saldırısı sonucunda çalınan 60 milyon dolar değerindeki parayı kullanıcılara iade etmeye başlamıştı. FCCE, konu hakkında yayınladığı duyuruda bu sürecin sorunsuz bir şekilde devam edeceğini belirtti.

FCCE, Zaif’teki para yatırma ve çekme işlemlerinin tam olarak ne zaman açılacağına dair ise herhangi bir bilgi vermedi.

Zaif’in satışını başarıyla gerçekleştiren Tech Bureau, yayınladığı ayrı bir duyuruda kendini feshedeceğini ve kripto para sektöründen tamamen çekileceğini açıkladı. Tech Bureau tarafından yayınlanan açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Dijital para borsamızın kaydını silecek, daha sonra şirketi feshedeceğiz.”

Japonya’daki yetkililerden resmi lisans almayı başaran bu borsanın hack saldırısına uğraması, yerel kripto para sektörüne büyük bir darbe indirdi. Lisanslı bir borsada böyle bir durumun yaşanması, ülkedeki yetkilileri harekete geçirdi.

Japonya’daki düzenleyiciler Zaif ve Coincheck gibi borsalarda yaşanan hack saldırılarından sonra kripto para sektörünü çok daha yakından takip etmeye başladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment