Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Blockchain Yatırımları 2019’da Yüzde 60 Düştü

Blcockhain yatırımları, bir dönem yatırımcılar arasında revaçtaydı. Birçok kişi Bitcoin ve Blockchain’i sık bir şekilde kıyaslamış ve Blockchain’in çok efektif bir yatırım aracı olacağını söylemişti.

Ancak geldiğimiz noktada bu durumun pek de öyle olmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalarda, kurumsal yatırımcının fonları olarak nitelendirilen ‘akıllı paranın’ şu an için Blockchain yatırımlarından uzaklaştığı sonucu ortaya çıktı. Bu yapılan çıkarımın rakamsal karşılığı da aslında son derece ilginç. Buna göre, Blockchain odaklı yatırımlar bu yılın başından bu yana toplamda yüzde 60’lık bir düşüş yaşadı.

Bu yılın başından içinde bulunduğumuz güne kadar blockchain ile alakalı toplamda 784 milyon dolarlık yatırım yapıldığı açıkladığı. Bu momentum ve süreç Aralık ayına kadar devam ettiği takdirde ise, Blockchain yatırımlarının 2019’daki toplamı 1.6 milyar dolar olacak.

Bu rakam, 2018’e göre çok daha düşük. 2018 yılında, Blockchain ile ilgili olarak yapılan yatırımların 4.1 milyar doları geçtiği ifade edildi. Bu da neredeyse bir sonraki yıla göre yapılan yatırımın 2.5 katı olarak ifade ediliyor.

Otoriteler, şu anda Bitcoin ve kripto para piyasasının gösterdiği iyi performansın, bunda önemli bir etmen olduğunu söylüyor. Onlara göre, şu an için ilgili fonların yatırımı Bitcoin’e kaymış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment