Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Fransa’nın Küresel ICO Piyasasındaki Rolü Oldukça Küçük

Fransa Finansal Piyasalar Otoritesi (AMF), ICO’larla ilgili yeni bir araştırma yaptı. AMF tarafından yapılan araştırmaya göre Fransa, küresel ICO pazarında çok küçük bir paya sahip.

Fransa’nın Rolü

AMF’nin yaptığı araştırmaya göre küresel ICO pazarının 2014 yılından beri 19.4 milyar euro gibi bir değeri var. Özellikle 2016 yılında ciddi bir büyüme yaşayan ICO piyasası, pazar değerini 2017 yılında iyice arttırdı.

AMF tarafından yapılan araştırmaya göreyse Fransa’nın bu devasa pazardaki payı oldukça küçük. Fransa merkezli 15 farklı şirket, ICO aracılığıyla toplamda 89 milyon euro gibi bir yatırım topladı. Bu verilere göre Fransa’daki ICO’lar, 2017 yılı genelindeki küresel hisse satışlarında yalnızca yüzde 1.6’lık bir pay sahibiler.

AMF, elde ettiği veriler doğrultusunda ICO’ların özellikle küçük çaplı şirketler için oldukça faydalı olabileceğine kanaat getirdi. Yerel piyasa hakkında da bazı değerlendirmeler yapan AMF, Fransa’daki ICO projelerinin çeşitli sektörlerde faaliyet göstermeyi planladıklarını vurguladı. AMF ayrıca Fransa’nın pazar payının zaman içerisinde 180 milyon euro olmasını bekliyor.

Fransa’daki parlamentoya bağlı Finans Komitesi, geçtiğimiz hafta kripto para satımlarına ilişkin yeni bir vergi tasarısı hazırladı. Fransa’da şu anda kripto para satışlarına yüzde 36.2 gibi ciddi bir vergi uygulanıyor. Hazırlanan yeni tasarıda ise bu oranın 1 Ocak 2019 itibariyle yüzde 30’a düşürülmesi öneriliyor.

Fransa’daki ICO sektörünün şu an için pek büyük olmadığını düşünen ancak zaman içerisinde büyüyeceğini öngören AMF, günümüzde ICO konusunda en önde gelen ülkenin ABD olduğunu belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment