Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx, Yaklaşan Bitcoin Cash Forku Öncesinde BCH Sözleşmelerini Teslim Etti

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan OKEx, platform üzerindeki alım-satımlar durduktan çok kısa bir süre sonra Bitcoin Cash tabanlı vadeli sözleşmeler hakkında bir duyuru yayınladı.

An itibariyle ticaret hacmi bakımından sektörün en büyük borsası olan OKEx, Bitcoin Cash (BCH) tabanlı vadeli işlem sözleşmelerinin beklenenden çok daha kısa bir süre içerisinde teslim edileceğini açıkladı.

Borsanın yaptığı duyuruya göre Bitcoin Cash tabanlı vadeli işlem sözleşmelerinin ticareti bugün saat 11 sularında durduruldu ve sözleşmeler saat 12 sularında teslim edildi. Şirket aldığı bu karara gerekçe olarak 15 Kasım’da gerçekleşmesi beklenen Bitcoin Cash forkunu gösterdi.

OKEx, vadeli işlem ticaretinin durdurulacağını bugün öğlen saatlerinde Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderi ile duyurdu. Aradaki saat farkına bakıldığı zaman şirketin oldukça ani bir duyuru yaptığı söylenebilir.

Cointelegraph gibi kaynaklara göre OKEx, piyasayı manipüle etmemek için bu kararı çok daha önceden duyurmamayı tercih etti. OKEx eğer bu duyuruyu birkaç saat önceden yapmış olsaydı pek çok yatırımcı ciddi kayıplar yaşayabilirdi.

Şirket ayrıca sözleşmelerin teslimatını yapmak için ticareti durdurduktan sonra biraz zaman geçmesini bekledi. OKEx, kripto para piyasasında ani bir etki yaratmamak için ticaretleri durdurduktan sonra biraz zaman geçmesini bekledi. OKEx’in konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Eğer sözleşmeleri ticaret durduktan hemen sonra teslim etseydik yüksek frekanslı al-satçıların kullandıkları algoritmik işlem programları BCH sözleşmelerinde pozisyon bulamazdı ve kullanıcının BCH’lerini otomatik olarak spot piyasada satılırdı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment