Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tokenler Darbe Almaya Devam Ediyor: SEC Yeni Kripto Projelerini Mi Hedef Aldı?

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in basın saatine göre %11 civarında düşüş yaşaması, genel olarak bütün piyasayı etkisi altına aldı ve kripto para sektörü adeta kan kırmızıya boyandı. Piyasa hacmine göre top 10 arasında yer alan alt koinlerin yanı sıra, düşük piyasa hacmine sahip tokenler de düşüşten kendilerine düşen payı aldılar ve %20 ve üzerinde değer kaybı yaşadılar ve hala yaşamaya devam ediyorlar.

Ethereum blockchain ağı tabanlı piyasaya sürülen ERC-20 tokenlerinin bazıları, geçtiğimiz günlerde özellikle Bitcoin ve ABD dolarına karşı tüm zamanların en düşük seviyelerine geriledi.

Waltonchain, Lisk, ICON, Ontology, Golem, VeChain, WanChain ve daha adını  sayamadığımız bir çok token geçtiğimiz hafta içerisinde düşüş yaşarken, bugün iyice dibi gördü. Coinbase listelenmesi ile kısa süreli yükseliş yaşayan Bat ve 0x bile, düşüşten etkilenip toplamda %36’dan fazla değer kaybı yaşayan tokenler arasında yerini aldı.

ABD, ICO Projelerini Mi Avlıyor?

BAT ve ZRX’in regülasyonlar ve düzenlemeler konusunda oldukça titiz olup ABD’li regülatörler ile iş birliği içerisinde olan kripto para borsası Coinbase’in, bildiği bir şeyler olduğu anlamına gelmekte. Bir çok uzmana göre Coinbase’in böyle bir listeleme yapması, söz konusu tokenlerin birer menkul kıymet olmadığından emin olduğunu kanıtlar niteliğe sahip.

Bunun dışındaki diğer tokenler ve ICO projeleri için ise durum oldukça korkutucu. Merkeziyetsiz bir kripto para borsası olan EtherDelta’nın kurucusu Zachary Coburn’ün SEC tarafından ciddi suçlamalar ile karşı karşıya kalması, Ethereum tabanlı tokenler için adeta tam bir kaos ortamı yarattı. Coburn ile oluşturulan korku ortamı, bazı tokenlerin ABD kanunlarına göre menkul kıymet sayılabileceği endişesini yarattı ve bu da yatırımcıların piyasadan çekilmesine, dolaylı olarak da tokenlerin ciddi değer kayıpları yaşamasına yol açtı.

Kripto para piyasası belki de en ”karanlık” Çarşamba günlerinden birisine tanıklık ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment