Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’nin Önde Gelen Menkul Kıymet Borsası: Blockchain Tabanlı Borsalar, Geleneksel Borsaların Yerini Alacak

14 Kasım tarihinde Reuters‘in aktardığı habere göre, İsviçre‘nin önde gelen menkul kıymet borsalarından SIX yetkilisi Thomas Zeeb, blockchain teknolojisi tabanlı dijital kripto para borsalarının, on yıl içerisinde geleneksel menkul kıymet borsalarının yerini alacağını aktardı.

SIX bünyesinde menkul kıymetler ve borsalar departmanını yöneten Zeeb, konu hakkında şunları ifade etti:

”Mevcut sistemler yaklaşık 10 yıl içerisinde tamamen dijital borsalar ile değiştirilebilir. Brokerlar, bankalar ve sigorta şirketleri ile büyük varlık yöneticileri blockchain teknolojisinin ücret konusundaki avantajını görmeye başladığında, nispeten hızlı bir şekilde hareket edecekler.”

Zeeb, Reuters’e verdiği demeçte SIX’in de kendi dijital borsasını (SDX) piyasaya sürmeyi planladığını ve bunun 2019 yılının ortalarında kullanıma açılacağını aktardı. İsviçre hükümeti ile yasal meselelerin çözüme kavuşturulması için beklediklerini ifade eden Zeeb, platformun özellikle belirli hisse senetleri, bonolar, tahviller ve borsa yatırım fonu alanlarına eğileceğini aktardı.

Dijital borsa açma kararının kripto para borsalarından esinlenildiğini belirten Zeeb, bu kararda etkili olan büyük kripto para borsaları arasında Coinbase ve Binance platformlarının olduğunu da itiraf etti. Ünlü yönetici Coinbase ve Binance gibi kripto para borsalarının geleneksel borsacılık sektörüne ”gerçek bir tehdit” oluşturduğunu ve rakiplerinin bankaları hatta menkul kıymet borsalarını tamamen geçebileceklerini belirtti.

İsviçre özellikle blockchain konusunda yaptığı yenilikler ve Zug isimli bölgesi sayesinde, hem kripto para birimleri hem de blockchain odaklı bir ülke haline gelmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment