Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Genel Müdürü: Merkez Bankası Destekli Dijital Para Fikri Değerlendirilmeli

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Genel Müdürü Christine Lagarde, merkez bankası destekli dijital paralar (MBDP) hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Singapur’da düzenlenen bir etkinliğe katılan Lagarde, merkez bankası destekli dijital para projelerinin uluslararası ölçekte incelenmesi gerektiğini belirtti.

Lagarde’dan Dijital Para Yorumu

IMF Genel Müdürü Christine Lagarde, bugün katıldığı bir etkinlikte dijital paralar hakkında bazı yorumlar yaptı.

Kripto para sektörüne pek de ılımlı yaklaşmayan Lagarde, bu konudaki görüşlerinin hala değişmediğini vurguladı. Ancak konu merkez bankası tarafından desteklenen bir dijital para olduğu zaman Lagarde’ın görüşleri daha ılımlı bir hal alıyor. Lagarde’ın etkinlikte yaptığı konuşmadan bir kesit şu şekilde:

“Dijital para üretme ihtimalini gözden geçirmemiz gerek diye düşünüyorum. Devlet bu sayede dijital ekonomiye para arzı ekleyebilir.”

IMF bundan yalnızca bir gün önce merkez bankası destekli dijital paralar hakkında bir araştırma raporu yayınladı. Yayınlanan bu raporda MBDP’lerin olası artıları ve eksileri değerlendiriliyor.

Lagarde konuşması sırasında Dünya genelindeki birçok hükümetin an itibariyle dijital para üretme fikrini gözden geçirdiğini belirterek MBDP’lerin olası kullanımları hakkında konuştu. Lagarde’e göre bu alanda atılacak verimli bir adım, devletlere kamu politikalarında ciddi faydalar sağlayabilir.

Lagarde ayrıca olası bir MBDP’nin devletlere çeşitli imkanlar sağlayacağını düşünüyor. Lagarde’a göre devletler böyle bir dijital para sayesinde gizli işlemler yapabilir, vatandaşları koruyabilir ve genel finans işlemlerindeki güvenlik düzeyini arttırabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment