Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yandex Araştırması: 120.000 Moskova Vatandaşı Bitcoin Kullanıyor!

Rusya özellikle kripto para kullanımı ve blockchain teknolojisi konusunda, adından çokça söz ettirmeye başladı  ve bu durum yakın zamanda da değişecek biri durmuyor. Rusya’nın başkenti Moskova, yeni yapılan bir araştırmaya göre,aktif olarak kripto para birimi kullanan %1 oranında veya 120.000 vatandaşa ev sahipliği yapmakta.

Moskova 120.000 Bitcoin Kullanıcısına Sahip

Yerel bir kurum olan Information Technology Department (DIT) ile ünlü Rus girişim Yandex tarafından ortak yapılan araştırma, toplamda Rusya’nın başkenti Moskova içerisinde yaşayan 12 milyon vatandaştan, 1000 tanesini ankete dahil etti.

Araştırmanın sonucunda, Moskova içerisinde yaşayan vatandaşlarının %1’inin Bitcoin kullanımına sahip olduğu ve kripto para birimlerine olan genel ilginin Rusya içerisinde artış yaşadığına ulaşıldı.  Geçtiğimiz yıllara göre ortalama bir ilgi artışı yaşansa da, Bitcoin ve kripto para birimlerinin vatandaşlar arasında ”nispeten popüler olmayan” bir konu olduğu da ortada. Ülkenin bu durumda olmasının temel sebeplerinden birisi de kripto para birimlerinin ve kripto para borsalarının henüz Rusya içerisinde resmi bir mevzuata sahip olmamasından kaynaklanmakta.

Hala ‘gri bölgede’ yer alan Bitcoin’in Moskova sakinleri tarafından kullanılmasının en büyük sebebi ise, ”kolay kullanım ve mağazalar tarafından yeterli miktarda kabul görmesi” şeklinde açıklanabilir. Ankette yer alan ”elektronik para kullanımı” oranı ise %16 civarında seyretmekte.

Rusya ülkede bir düzenleyici çerçeve olmamasına rağmen, özellikle kripto para borsası sayısında ciddi bir artış yaşayan ülkelerin de başında geliyor. Bunun yanı sıra ankete katılanların %’5’i, hiçbir kripto para birimi satın almadıklarını ancak ”böyle bir ödeme metodunu denemek istediklerini” belirttiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment