Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Regülatörü, 14. Kripto Para Lisansını Verdi!

Çok zor kripto para firması lisansı vermesiyle bilinen New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), New York içerisinde hizmet vermesi için yeni bir kripto para şirketine daha lisans verdi ve toplamda 14. BitLicense‘i onaylanmış oldu.

New York Digital Investment Group (NYDIG) isimli firma, geçtiğimiz günlerde bir kripto para ATM firmasından sonra BitLicense almaya hak kazanan en güncel isim oldu.

Çarşamba günü yapılan basın açıklamasına göre, NYDFS şirkete verdiği lisans ile, NYDIG’in New York vatandaşlarına likidite ve varlık yönetimi hizmetleri vermesini de onaylamış oldu. NYDFS bunun yanı sıra NYDIG kurumunun bir alt işletmesi olan NYDIG Trust Company isimli tröst şirketine de New York içerisinde hizmet verebilmesi için onay vermiş oldu. NYDIG söz konusu izin ve onay sayesinde hem depolama hem de trading hizmetleri sunabilecek ve hizmet vereceği kripto para birimleri arasında Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, XRP ve Litecoin gibi önde gelen kripto paralar yer alıyor.

NYDFS Yöneticisi Maria Vullo, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu:

”Finansal hizmetler piyasası New York eyaleti içerisinde büyümeye ve evrilmeye devam ettikçe, ilk ve en önemli öncelik olan tüketicileri korumak hala önemli bir yere sahip olmayı sürdürüp, endüstri içerisinde sorumlu büyümeyi teşvik eden güçlü düzenleyici koruma politikası da aynı ölçüde büyümeye devam edecektir.”

Vullo bunun yanı sıra New York içerisindeki güçlü düzenleyici ortamın, sektörü sekteye uğratmadan ve girişimi yok etmeden büyümeye ve tüketiciyi korumaya devam edeceğini de vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment