Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Kripto Yöneticilerinin 10’da 9’u Öz Düzenleme İstiyor

Bu hafta yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, kripto para firması yetkililerinin ve yatırımcıların %86’sı endüstrinin kendi kendisini düzenlemesini istiyor.

Uluslararası bir hukuk firması olan Foley & Lardner LLP‘nin yaptığı 2018 Kripto Para Anketi isimli araştırmanın bir bölümünde, katılımcıların büyük bir çoğunluğu, uzun dönemde yapılan işlemler için seçilecek kripto para biriminin Bitcoin olacağını düşünüyor.

Firma bu yılın Mart ve Nisan ayları boyunca toplam  62 kişiye bu anketi uygulamış.

Yöneticilerden bir tanesi mevcut düzenlemeler hakkında ”geriden takip etmek yerine yolu açmayı tercih ederiz” yorumunda bulundu.

”Mantıklı kripto para kanunları ve düzenlemeleri oluşturmak için düzenleyiciler ve  yetkililer ile çalışmanın bir çok yolu mevcut.”

Katılımcıların %89’u ”biçimlendirilmiş” otonom bir düzenleme ihtiyacı duyduklarını belirtirken, daha düşük bir çoğunluk da bu otonom standartların yetkililer tarafından kontrol edilmesi gerektiğini düşünmekte.

Genel olarak kripto para alanındaki düzenleyici ortamın nasıl oluşturulacağı konusu anket katılımcıları arasında (%72 oranında katılımcıda) ”endişe” oluştururdu. Ki gene aynı çoğunluk ”yasal bir belirsizliğin” bir çok hükümet ve yetki bölgesi içinde devam ettiğini belirtti.

Bunun dışındaki konularda katılımcıların görüşleri biraz değişik bir tablo çiziyor. Ankete göre Bitcoin işlemsel bir yöntem olarak başı çekerken, Ethereum yatırım konusunda katılımcıların favorisi olarak gözüküyor. Bu ikisinin katılımcılar arasındaki yüzdesi ise sırasıyla %43 ve %38 olarak belirtilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment