Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano CEO’su Charles Hoskinson’dan Justin Sun’a Öneri: Mantis Kullan

Cardano‘nun [ADA] kurucusu olan Charles Hoskinson‘un yakın zamanda Twitter üzerinden yaptığı bir öneri, Tron topluluğunu şaşkına çevirdi. Bütün Blockchain eko sisteminin devamlı olarak Tron’un mevcut Ethereum blockchain alt yapısından, kendi blockchain alt yapısına geçişi ile ilgilenmekte olduğu şu günlerde, Charles, Ethereum Classic için olan IOHK tarafından desteklenen bir Scala Client işlevi gören Mantis‘i önerdi.

 

”@justinsuntron Ethereum Java’sı yerine bizim mantis istemcimizi kullanmalısınız. github.com/input-output-h… kod çok daha iyi ve güvenlik denetimi var ve konsensüs DPoS şeklinde bir protokol için uygun.”

Justin Sun bu tweet’e neredeyse iki gün sonra cevap verdi:

”IOHK_Charles Tavsiye için teşekkürler! Mevcut en iyi blockchain teknolojisini kurmayı planlıyoruz ve bu sebeple mantis’e de bir göz atacağız.”

Mantis projesinin beta versiyonu 2017 yılının Ağustos ayında piyasaya sürülmüştü. Bu beta versiyon özellikle Ethereum Classic için kurulmuş bir Ethereum Client’ten ibaretti. Mantis IOHK’nın Daedalus cüzdanına entegre edilmiş olup, bunun bütün Ethereum Classic kullanıcıları için erişilebilir olmasını hedefliyor.

Blockchain konusunda ilgili olan Daniel Litschel isimli bir kullanıcı konu hakkında şunları ifade etti:

”Hey charles umarım bu bir ironi değildir. Diğer projeleri yerin dibine sokmak yerine gösterdiğin bu tutumu beğendim. Bence siz ikiniz birbirinize destek çıkabilirsiniz ve iki projenin de yararına bir ortaklık oluşturabilirsiniz. IOHK ve Cardano diğer projelere yardım edebilir ve belki bunun karşılığında biraz geliştirici gücü elde edebilir :)”

Buna Charles’ın cevabı şu oldu:

”Kesinlikle ciddiyim. Görünüşe göre onlar ethereum javasının bir forkunu kullanıyorlar. Bunun yerine alt yapı olarak Mantis’i kullanmak çok daha faydalı olacaktır.”

Bunun yanı sıra Tron da boş durmuyor ve yeni gelişimler kaydetmeye devam ediyor. Tron’un en son paylaştığı haber Ethereum Virtual Machine ile uyumlu olan kendi Virtual Machine (Sanal Makine) platformu Business Union’u tanıtmak oldu. Tron bu yeni gelişme ile Ethereum ağında ve daha bir çok ağda ortaya çıkan açıkları kapatarak güvenlik önlemlerini arttırmış gibi gözükmekte. En azından bunu hedefliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment