Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Hacklenmeden Doğan Tahmini Kaybı 31 Milyondan 17 Milyona Düşürdü

28 Haziran tarihinde yapılan bir açıklamaya göre, yakın zamanda hacklenen Güney Kore kripto para borsası Bithumb, hacklenme olayından kaynaklı tahmini kayıp oranını 35 milyar wondan (tahmini 31 milyon dolar), 19 milyar wona (17 milyon dolar) düşürdü.

Bithumb bu hacklenme olayın ilk olarak 20 Haziran tarihinde duyurmuştu ve bunun hemen ardından bütün alım ve satım işlemlerini durdurmuştu.Tabii ki bu olay sadece borsanın kendi önlemleri ile sınırlı kalmadı ve, Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakanlığı hacklenmenin arkasındaki sebepleri bulmak için tahkikat başlattı.

Bithumb bugün yaptığı açıklamada tahmini kayıp miktarını 17 milyon dolara düşürmesinin ‘ana sebebinin’, ‘dünya çapındaki kripto para birimi topluluklarının ve kripto para borsalarının devamlı katılımı, desteği ve iş birliği” olduğunu belirtti.  Tabii ki bunun yanı sıra online bir cüzdanda bulunan kripto varlıkların, çevrimdışı bir cüzdana aktarılmasının da bu miktarı azaltmada etkili olduğu vurgulanmakta.

Bugün yapılan duyuru toplamda 11 farklı kripto para biriminin çalındığı ve bunların arasında basın saatine göre yaklaşık 12.3 milyon dolar değerinde 2.016 Bitcoin ile basın saatine göre 965 bin dolar değerinde 2.219 Ethereum yer almakta.

27 Haziran 2018, 16:00 (UTC+9) İtibariyle Toplam Hasar Raporu Ölçeği

                                        Kripto Para Birimi Tipi      /       Miktarı              /      Değeri               /    Toplam Değeri

Bitcoin hacklenme hasar raporu (toplam değer won olarak gösterilmekte) Kaynak: resmi açıklama

Bithumb hacklenme olayının üzerinden günler geçmesine rağmen hala, kullanıcılardan ek bir duyuru yayınlanana kadar herhangi bir yatırma işlemi yapmamalarını talep ediyor.

Kritpo para birimleri hacklenme olaylarına karşı çok farklı tepkiler gösterebilmekte. Bithumb gibi bazı borsalar kullanıcıların bütün kayıplarını karşılayacağını belirtirken, BitGrail gibi bazı borsalar ise konu hakkında dava üstüne dava ile boğuşabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment