Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Bithumb Saldırıya Uğradı, 30 Milyon Dolar Çalındı

Güney Kore merkezli olan ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından sayılan Bithumb yaşadığı 30 milyon dolarlık hack saldırısı sonrası para yatırma ve para çekme gibi işlemleri dondurduğunu açıkladı.

Merkezi Güney Kore’nin başkenti Seul’da bulunan Bithumb bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada bir hack saldırısına maruz kaldığını ve platformdan toplamda 30 milyon doları aşkın değerde kripto para çalındığını açıkladı.

Hack saldırısının tam olarak ne zaman gerçekleştiği bilinmiyor ancak Bithumb para yatırma işlemlerini Türkiye saati ile 03:53’te dondurdu ve daha fazla kayıp yaşamamak için elindeki tüm varlıkları cold cüzdanlara (internete bağlı olmayan cüzdanlar) aktardı.

Twitter hesabı üzerinden “değeri 30 milyon doları bulan kripto paraların çalındığına” dair bir açıklama yapan Bithumb “bu kripto paraların Bithumb tarafından telafi edileceğini ve tüm varlıkların cold cüzdanlara aktarıldığını” belirtti.

Yaşanan hırsızlığın bir hack saldırısı sonucunda gerçekleştiği düşünülüyor ancak borsa bu konuda resmi bir açıklama yapmış değil. Yapılan saldırıda yalnızca 30 milyon dolar değerinde kripto paranın çalınmış olması çok da büyük çaplı bir soygun yapılmadığı anlamına geliyor ve bazı kaynaklara göre saldırıyı gerçekleştiren kişi/kişiler Bithumb’ın kullandığı internete bağlı cüzdanlardan birini hedef aldı.

Bithumb yaptığı açıklamada yaşanan maddi kayıpların telafi edileceğini ve böylece kullanıcıların mağdur durumda bırakılmayacağını vurguladı. Kullanıcılar yalnızca belli bir süreliğine ellerindeki varlıkları başka bir yere aktaramayacaklar.

Bithumb şu anda Güney Kore’nin en büyük ikinci, dünyanın ise en büyük altıncı kripto para borsası durumunda ve günlük 330 milyon dolar gibi bir ticaret hacmine sahip.

Bu ay Bithumb haricinde başka bir Güney Kore merkezli borsa daha hack saldırısına uğramıştı. Bundan yaklaşık iki hafta önce küçük çaplı borsalardan olan Coinrail 37.2 milyon dolarlık bir saldırıya uğramıştı.

Bir süredir düşüş halinde olan Bitcoin geçtiğimiz 48 saatte küçük de olsa olumlu gelişmeler yaşadı ancak Bithumb tarafından yapılan açıklamaların ardından Bitcoin fiyatında 200 dolar civarında bir düşüş görüldü.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment