Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skycoin CEO’su Kendi Çalışanları Tarafından ‘Rehin Alındı!’ 18 BTC Çalındı – Fonlar Donduruldu

Skycoin bünyesinde yaşanan suçlar bitmek bilmiyor. İddialara göre Skycoin yetkilileri koinin kendi pazarlama ekibi tarafından yapılan hırsızlığın yansımalarını önlemek ve azaltmak için fonları dondurdu.

Ev Soygununda 18 BTC, Skycoin Çalındı

Kendisini ”dünyadaki en gelişmiş blockchain platformu” olarak tanımlayan Skycoin, Binance’ın Mayıs ayında koini listeleyeceğini açıklamasından sonra yaşanan bu gelişmeyi içeriden öğrenenlerin gerçekleştirdiği ticaret sonrası inanılmaz bir elden çıkartma ve satış görmüştü.

18 Haziran tarihinde yayınlanan bir blog gönderisinde Skycoin içerisinde Synth olarak bilinen CEO’nun ve Çin merkezli pazarlama ekibinin bulunduğu ”Ev Soygunumsu” olarak adlandırdığı olayın detaylarını anlattı ve doğruladı.

İddialara göre dokuz kişi Synth’in evine girip onu ve karısını rehine olarak tutup fon ve teknik bilgi çalmaya çalışmış.

”Synth ve eşini rızaları olmadan 6 saat boyunca tutup bu süre boyunca onları dövmüş, tehdit etmiş ve soymuşlar.”

”Cüzdan güvenlik önlemleri sayesinde grup soygun sırasında sadece 18.88 Bitcoin ve 6466 Skycoin çalabilmiş. Çete aynı zamanda skycoin eko sisteminin tasarım çerçevesini çalmaya çalışmış ancak başarısız olmuş.”

Borsalar Karantina İsteklerine Boyun Eymekte

Skycoin bünyesinde yaşanan problemler açığa çıkmaya devam ediyor. Reddit içerisinde yer alan bir kaç kripto para yorumcusu Skycoin’in içeriden bilgi sızdırılması olayını 2017 yılında Coinbase‘in Bitcoin Cash‘i kendi bünyesine katmaya çalıştığı skandala benzetmekte.

Çalınan fonların ve kripto para birimlerinin ticaretini engellemek için Skycoin borsalarla iletişime geçip varlıkların dondurulmasını talep ettiğini duyurdu. İletişime geçilen borsaların ne oranda Skycoin ile işbirliği yaptığı veya yapacağı tam olarak bilinmezken söylenenlere göre bu karar piyasalarda olumlu bir etki yaratmış.

Atılan blog gönderisinde şunlar ifade edilmekte:

”Borsalardan gelen geri dönüte göre, çalınan skycoinlerin bulunduğu hesaplar dondurulmuş, bu sebeple piyasada yaşanacak herhangi bir olası darbe de kısıtlanmış durumda. Buna rağmen bir takım panik satışı devam ediyor gibi gözükse de basın saatine göre piyasa fiyatları yaklaşık %30 oranında toparlanma yaşadı.”

Skycoin bu olaylar yaşanmadan önce 32 doların üzerinde bir birim fiyata sahip olduğu zamanlara bile ulaşmıştı ancak skandaldan sonra inanılmaz bir düşüş yaşadı ve şu an basın saatine göre 7.39 dolar seviyesinden işlem görmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment