Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum Ağında Kesinti: İşlemler Birkaç Saat Boyunca Durdu! Sorun Çözüldü Mü?

Ethereum (ETH) katman-2 çözümü Arbitrum (ARB) ağı, yaşanan bir yazılım hatası nedeniyle durmasının ardından ekibin hızlı müdahalesi sonucunda eski haline geri döndü.

Arbitrum’un işlem sıralayıcı (sequencer) kodundaki bir hata, ağın Ethereum’a işlem göndermeyi kısa bir süreliğine durdurmasıyla sonuçlandı. Birkaç saatlik bekleyiş sonrasında söz konusu hata geliştiriciler tarafından düzeltildi ve normal haline döndü.

Arbitrum geliştiricileri tarafından yapılan resmi açıklamada, hataya dair detaylı bir rapor sunulurken ekibin bu süreçte üstün bir performans göstererek sorunu kısa sürede çözdüğü vurgulandı.

Arbitrum, bir katman-2 ağı olarak işlemleri toplar ve bunları Ethereum’a tek bir işlem olarak göndermektedir. Bu, ana blokzinciri üzerindeki yükü azaltmaya yardımcı olurken işlemi gerçekleştirmek için sequencer adı verilen işlem sıralayıcı bir algoritma kullanılmaktadır.

Bu tür hatalar, yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanması sırasında beklenen durumlardır ve genellikle geliştiriciler tarafından hızlı bir şekilde ele alınır. Arbitrum geliştirici ekibinin hızlı bir şekilde tepki verme ve sorunu çözme refleksi topluluğun beğenisini aldı.

Arbitrum ağında 2022 yılının Ocak ayında benzer bir sorun yaşandı ve ağ yaklaşık yedi saat boyunca sequencer emirlerini işleyemedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!