Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance SEC Davasının Kokusunu Aldı: ABD Yatırımlarını Aylar Önce Durdurdu!

Binance’in ABD kripto para sektöründeki düzenleyici gerilimi ve SEC tehlikesini hissederek ülke üzerindeki yatırımlarını aylar öncesinden durdurma noktasına getirdiği görüldü.

The Block Research’ün sağladığı verilere göre ABD kripto para sektöründeki düzenleyici gerilimi aylar öncesinden hisseden Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu veya ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından olası bir yaptırıma karşı son çeyrekte ABD yatırımlarını neredeyse durma noktasına çekti.

Veriler Binance’in girişim faaliyetlerini destekleyen kolu Binance Labs’in ABD merkezli projelere yaptığı yatırımın 2023’ün ilk çeyreğinde yalnızca 1 proje ile geçmiş çeyreğe göre %66 azaldığını ortaya koydu. Binance Labs, 2022’nin ikinci ve son çeyreği arasında toplamda 9 ABD’li projeye yatırım yapmıştı.

Binance Labs, 9 milyar dolarlık toplam varlığıyla sektördeki en büyük girişim şirketlerinden biri olarak biliniyor.

Ayrıca Binance Labs’in son hızlandırma programında önceki çeyrekte 7 olan ABD merkezli girişim sayısının 3’e düştüğü belirtildi.

Yatırımlardaki yavaşlama, ABD kripto para sektöründeki düzenleyici gerilimin artmasıyla eş zamanlı olarak gerçekleşti. Binance Labs’in ABD’deki düzenleyici gerilimin ülke yatırımları üzerinde çok az etkisi olduğuna dair söylemleri hatırlatılarak Binance’in bu durumu önceden tahmin ettiği öne sürüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!