Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinası 195 Dolardan Aldığı 1.432 BTC’yi Tam 10 Yıl Sonra Hareket Ettirdi!

Yaklaşık 10 yıldır uykuda olan Bitcoin (BTC) balinası yaptığı milyon dolarlık transferle sahnelere geri döndü.

On-chain analiz paltformu Lookonchain tarafından sunulan verilere göre 10 yıldır tek bir işlemin dahi yapılmadığı balina cüzdanı harekete geçti. Adresin 10 yıl aradan sonra yaptığı işlem yaklaşık 37,8 milyon dolar değerinde 1.432 BTC‘yi başka bir adrese transfer etmek oldu. 10 yıl önce aldığı bütün Bitcoin’leri tek seferde başka bir cüzdana taşıyan balina dikkat çekti.

Bu balina adresi söz konusu 1.432 Bitcoin’i 9 Nisan 2013 tarihinde ortalama 195 dolarlık fiyattan almıştı. Anonim balina bu varlıklar için o günlerde 280 bin dolar ödeme yaptı. Balina 10 yıllık zaman zarfında bu yatırımı ve sabrı sayesinde yaklaşık 37 milyon dolar kar elde etti.

Benzer balina aktiviteleri geçtiğimiz dönemlerde artmaya başladı. Son olarak 12 yıldır aktif olmayan bir balina 24 Nisan günü harekete geçerek 11 milyon dolarlık BTC‘yi başka bir adrese transfer etti.

Bir Ethereum balinası ise 8 yıllık sessizliğini 28 Mayıs günü bozarak, ön satıştan aldığı ve şu anki değeri milyonlarca dolara ulaşan Ether’leri bir başka cüzdana aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!