Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su Binance Hakkında Konuştu: Davaları Karşılaştırdı!

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC tarafından Binance’e açılan davanın Coinbase’e açılan davadan farklı ve borsaların da birbirinden ayrı olduğunu açıkladı.

CEO Brian Armstrong yakın tarihte CNBC’ye verdiği bir röportajında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan Binance ve Coinbase davalarını karşılaştırdı. Rakibi Binance ile arasındaki farklılıkları ve her iki şirkete karşı açılan SEC davalarının farklılıklarını vurgulayan CEO, önemli noktaları işaret etti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) aksine davada hiçbir şekilde kendi adının geçmediğini hatırlatan Armstrong, Coinbase özelinde herhangi bir müşteri fonlarını zimmete geçirme iddiası olmadığına da dikkat çekti.

Coinbase ve Binance gerçekten birbirinden daha farklı olamazlardı. Ortada iki farklı borsa ve iki farklı dava var. Coinbase davasındaki şikayet, bunları emtia olarak mı yoksa menkul kıymet olarak mı sınıflandırdığınızla ilgili teknik bir mesele.

CEO tarafından yapılan açıklamada, her iki davanın farklı hukuki konuları ve iddiaları ele aldığı belirtildi. Ek olarak Coinbase’in Binance’in aksine daha düzenleyici uyumlu bir yaklaşım benimsediği öne sürülürken bu nedenle SEC tarafından açılan davanın doğası ve içeriğinin de farklı olduğuna yer verildi.

Coinbase’in ABD merkezli olduğunu vurgulayan ve tüm mali tabloların düzenli olarak denetlediğini ifade eden Armstrong, bu alanda öncü olduklarını dile getirdi:

Biz burada ABD’de bulunuyoruz ve hiçbir zaman bir hedge fonu ya da müşterilerimize karşı işlem yapan bir şey işletmedik. Tüm mali tablolarımız denetlenmektedir. Bir sektörde öncü olmak kolay değil. Bu alandaki lider konumuz nedeniyle SEC’in karşısında durmalı ve onlarla uğraşmalıyız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!