Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum Airdrop Dağıtımının Pelerinsiz Türk Kahramanları Binlerce Dolar Kurtardı!

Bir Türk Twitter kulanıcısı, Ethereum katman-2 (L2) ölçeklendirme çözümü Arbitrum’un (ARB) airdrop dağıtımının tamamlanmasının ardından cüzdanları hacklenen bazı kullanıcıların tokenlarını kurtardı.

Ortegas takma adlı bir Twitter kullanıcısı yaptığı bir paylaşımda, “codesesura” ve “Smartecio” isimli iki kullanıcı ile birlikte cüzdanı saldırıya uğrayan ve cüzdanlarında bot bulunan bazı kullanıcıların yaklaşık 30 bin dolar değerinde 20.875 ARB token’ını kurtardıklarını duyurdu.

Arbitrum airdrop’u son günlerde tüm kripto para piyasasının gündeminde ilk sıralarda yer alırken dolandırıcıların da ana hedeflerinden biri oldu. Birçok hesap sahte airdrop duyurusu yaparak veya aynı/benzer isimle token oluşturarak yatırımcıları dolandırmaya çalıştı.

Hatta ARB piyasaya sürülmeden önce en büyük merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap’te oluşturulan sahte bir Arbitrum havuzu, binlerce dolarlık işlem görmüş ve ilk sırada çıkmaya başlamıştı.

Öte yandan Web3 güvenlik çözümü Scam Sniffer, Arbitrum’un airdrop duyurusunun ardından 273’ten fazla kimlik avı sitesi tespit ettiğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!