Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arbitrum Tabanlı DeFi Protokolüne 7,5 Milyonluk Saldırı: Token Fiyatında Sert Düşüş!

Arbitrum tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Jimbos Protocol, uğradığı saldırı sonucunda 4.090 Ethereum (ETH) kaybederken yerel token JIMBO %40’ın üzerinde düşüş yaşadı.

On-chain güvenlik platformu PeckShield 28 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Jimbos Protocol’ün bir flaş kredi (flash loan) saldırısına uğradığını bildirdi. Jimbos Protocol’ün V2 sürümü yükseltmesinden yalnızca birkaç gün sonra gerçekleşen ve toplamda 7,5 milyon dolar değerinde 4.090 ETH kaybedilmesine neden olan saldırı sonrasında yerel token JIMBO, 0,3176 dolar seviyesinden 0,1810 dolara gerileyerek %40’ın üzerinde düşüş yaşadı.

Verilen bilgilere göre saldırı, protokolün etkin bir slipaj koruması olmamasından kaynaklandı. Saldırganlar, DeFi sektöründe sıkça karşılaşılan flaş kredi saldırısı yöntemini kullandı. Çalınan fonlar, Stargate (STG) köprüsü ve Celer Network (CELR) kullanarak Arbitrum ağından çıkarıldı.

Ekip, saldırıdan kısa bir süre sonra yaşananların farkında olduklarını ve Euler Finance saldırılarında 200 milyon dolarlık fonu kurtaran güvenlik uzmanları ile beraber çalıştıklarını bildirdi. Jimbos ayrıca bugün TSİ 19:00’a kadar durumun üstesinden gelinememesi halinde kolluk kuvvetleri ile çalışmaya başlayacaklarını da ekledi.

Çeşitli kripto paralarla desteklenen yarı stabil bir kripto para çıkarma projesi üzerinde çalışan Jimbos Protocol, ilk sürüm sırasında da çeşitli teknik hatalar nedeniyle yayınlandıktan kısa bir süre sonra kullanıcı erişimine kapatılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!