Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Meme Coin’de Çin Rüzgarı Esti: Fiyatta Hareketlilik!

Çin’in devlet kontrolündeki en büyük televizyon kanalı CCTV’de popüler meme coin FLOKI (FLOKI) reklamı yayınlanması yatırımcıların dikkatini çekti.

Meme coin FLOKI, Çin devlet televizyonuna çıkarak yatırımcıların büyük ilgisini topladı.CCTVüzerinde 28 Mayıs Pazar günü  yayınlanan 2023 Dünya Masa Tenisi Şampiyonası tekler finalinin canlı yayını esnasında beliren FLOKI reklamları ani bir yükselişi tetikledi. Metaverse oyunu Valhalla hakkında yapılan bu reklam çalışmasıyla birlikte %12 yükselen FLOKI, 0,00003311 dolar seviyesinden 0,00003713 dolara kadar tırmandı.

FLOKI ekibi geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalarda, Valhalla oyunu için daha fazla Çin merkezli kullanıcı çekmeyi hedeflediklerini belirtmişti. Ekip bu hedef doğrultusunda oyunun içerisine geleneksel ve basitleştirilmiş Çince dil seçeneğini de ekledi. Ayrıca FLOKI projesinin Çin’deki en büyük sosyal medya platformu Btok ile da anlaşması bulunuyor.

Öte yandan milyonlarca insanın izlediği bu spor müsabakasında yayınlanan reklamla birlikte Çinli kullanıcıların FLOKI sosyal medya gruplarına akın ettikleri vurgulandı.

Ekip tarafından gelişme hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

FLOKI bugün Çin’in ana spor TV kanalı olan CCTV-5’te, Hong Kong’un kripto paraları yasallaştırmasından birkaç gün önce yer aldı. Bu, reklamın bir parçası olarak Çin’deki 100 milyondan fazla insan FLOKI ile tanışmış oldu.

Çin kripto para endüstrisine yönelik sert tutumuyla bilinen bir ülke olsa da son süreçte özellikle Hong Kong aracılığıyla sağlanan pozitif gelişmeler sektörün ilgisini çekiyor. Hong Kong, 1 Haziran tarihinden itibaren bireysel ve kurumsal yatırımcıların yasal olarak kirpto para ticareti yapmasına izin verecek.

Buna ek olarak Çin devlet televizyonu CCTV yakın tarihte Bitcoin ve Hong Kong gelişmelerine yönelik bir başka içeriğiyle de gündeme gelmiş fakat bu içerik kısa süre sonra açıklama yapılmadan kaldırılmıştı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,8 yükselen FLOKI yazım esnasında 0,00003343 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!