Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Üzerinde Tuhaf Fiyat Hareketliliği: Bir Altcoin Aniden Çakıldı! Ne Yaşandı?

Ethereum (ETH) katman-2 ölçeklendirme çözümü Arbitrum (ARB), Binance üzerindeki TrueUSD (TUSD) paritesinde kısa sürede yaşanan %70’lik düşüş ile yatırımcıları korkuttu.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance üzerindeki ARB/TUSD işlem çiftinde 28 Mayıs Pazar günü TSİ 15.00 sularında çok sık karşılaşılmayan bir olay yaşandı. Arbitrum Söz konusu TUSD paritesinde dakikalar içerisinde %70 düşerek 1,188 dolar seviyesinden 0,353 dolara kadar geriledi. Düştüğü gibi hızlı bir şekilde toparlanan fiyat kısa sürede eski bandına geri döndü.

Kısa süreli çöküş esnasında ARB/TUSD işlem hacmi normal seyrinin çok üzerine çıkarak 724 bin ARB seviyelerine yükseldi. Bu endişe yaratan hareketin arkasındaki neden tam olarak bilinmese de bazı kullanıcılar, alım-satım botlarının ya da kasıtlı bir saldırının böyle bir tabloya yol açtığını öne sürdü.

Binance, geçtiğimiz dönemlerde de buna benzer olaylara konu olmuştu. Geçtiğimiz yılın aralık ayında da 5 altcoin’de ani pump-dump hareketleri görülmüş ve ardından Binance açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3,9 yükselen ARB, yazım esnasında 1,25 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!