Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arizona’da Vatandaşlar, Vergileri Kripto Para Cinsinden Ödeyebilecek

Arizona Temsilciler Meclisi, SB 1091 sayılı tasarıyı onaylayarak kripto paralar ile vergi ödenmesinin yolunu açtı.

Arizona’da ikamet eden kişilerin vergilerini kripto para cinsinden ödemesine olanak tanıyan tasarı, Temsilciler Meclisi’ne ulaşmadan önce 2 ayrı kurumdan daha onay almıştı. Temsilciler Meclisi’ndeki onam ile 3 kuruldan da geçerlik kazanan tasarı, böylelikle Arizona yasalarına göre ‘Yasa olmak için 3 farklı kurumdan geçme’ şartını da yerine getirmiş oldu. Yasa taslağı son olarak ana merkeze gidip oylanacak ve olumlu oylanırsa geçerlilik kazanacak.

Taslağın daha da özelleşeceği ve güncelleneceği belirtilirken, eksik kalan yerlerin de tamamlanmasının ardından tam olarak yürürlüğe gireceği belirtildi. Özellikle vergi ödemelerinde kullanımı mümkün olan alt koin sayısında ve tipinde değişikliklerin yolda olduğu belirtilirken, aynı zamanda vergiyi alan kurumun da kripto paraları elde tutmadan direkt olarak o anki kur üzerinden nakde çevirmesi gerektiği belirtiliyor.

Arizona hükümeti daha önceki dönemlerde de Blokchain ile ilgili yasalar yapması ile gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yılın Nisan’ında bu kez HB 2417 sayılı taslak Blockchain imzalarını yasal olarak tanımlamış ve akıllı kontratları tanımıştı. Yine 3 Nisan tarihinde ise kurum ve kuruluşların dağıtık bir defter teknolojisi üzerinde veri paylaşımı yapması da, eyalet tarafından yasalaştırılmıştı.

Amerika genelinde sadece Arizona değil, diğer birçok eyalette de Bitcoin ve Blockchain kullanımı hakkında hayli liberal politikalar izleniyor. Örneğin bir başka eyalet Illinois de Arizona eyaletinin yaptığına benzer bir şey yapıp, kripto paralar ile vergi tahsil edilmesinin önünü açmak için yoğun çalışmalar yürütüyor.

Yine Mart ayında Wyoming eyaleti de Bitcoin ve Blockchain hakkında olumlu adımlar atmış ve kripto paraları, gelir vergisinden çıkarmıştı. Aynı zamanda o yasa ile belli başlı Blockchain tokenleri de senetleştirme düzenlemelerinden arındırılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment