Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin Başkanlık Seçimlerine Bitcoin Hakim: Madencilik İçin Öneri Geldi!

Arjantinli başkan adayı Bitcoin (BTC) madenciliği için ülkede bulunan önemli gaz yatağı Vaca Muerta’nın doğal gaz fazlasını kullanmayı önerdi.

Arjantin’de başkanlık seçimleri için son aşama 19 Kasım’da tamamlanacak ve ülkenin yeni başkanı açıklanacak. Arjantinli başkan adayı Sergio Massa, ülkede yer alan “Vaca Muerta” isimli gaz yatağı ve petrol sahasında artan doğal gazın Bitcoin madenciliği için sağlam enerji kaynağı olabileceğini ifade etti.

Başkan adayının Bitcoin madenciliğine kullanılmasına yönelik önerisi bir tartışmaya yol açtı. Fikir ilk olarak bilgisayar bilimcisi Santiago Siri tarafından sunulurken destek veren kişiler bunun oldukça mantıklı ve verimli bir sistem olduğunu savundu.

Arjantinli vatandaşlar hükümetin Bitcoin madenciliğine doğrudan müdahale etmesine karşı çıkarak özel şirketlere düşük vergiler karşılığında verilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca ekipmanların ülkeye girişlerinde yaşanan kısıtlamaların gevşetilmesi gerektiği belirtiliyor.

Enflasyonun aşırı yüksek seviyelerde bulunduğu Arjantin’de Bitcoin destekçisi bir diğer başkan adayı Javier Milei, ön seçimleri %32’ya yakın bir oy oranı ile lider bitirmişti. Söz konusu ön seçimlerde Sergio Massa %22,49 oy almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!