Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantin’in Metropol Şehri Kripto Paralar İle Vergi Ödeme Dönemini Başlattı

Hükümet tarafından gelen yeni bir duyuruyla Arjantin’in Mendoza şehrinde vergi ödemeleri için kripto para kullanımının kabul edilmeye başlandığı açıklandı.

Kripto paraların kullanımı her geçen gün yaygınlaşırken özellikle Latin ve Güney Amerika ülkelerinin hızlı adaptasyonu dikkatlerden kaçmıyor. Son gelişmeler ışığında, Arjantin’in batısında yer alan yaklaşık 1 milyon nüfusluk Mendoza şehrinde kripto paraların vergi ödemelerinde kullanılabileceği resmi olarak açıklandı.

Mendoza’da Vergi Dairesi tarafından yapılan açıklamada vergi ödemeleri için ilk aşamada sadece Tether (USDT)‘nin kabul edileceği belirtildi. İlerleyen süreçte başta stablecoinler olmak üzere diğer kripto para birimlerinin de vergi ödeme sistemlerine dahil edileceğinin altı çizildi.

Şarap ve zeytin üreticiliğinin global çapta öncülerinden olan Mendoza şehrinin yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “vergi mükelleflerine vergi yükümlülüklerine uymaları için farklı yollar” vermek olarak nitelendirilen bu yenilikçi adımın topluluk üzerinde olumlu etkiler yaratması bekleniyor.

Bunun yanı sıra Mendoza, kripto paralar ile vergi ödemesini kabul eden ilk şehir değil. Bu yılın Mart ayında Florida Valisi Ron DeSantis, firmaların kripto para birimlerinde vergi ödemelerini sağlamak için adımlar attığını açıklamıştı. Ayrıca İsviçre‘nin Zug kantonu bölgesinde 2021 yılının başından veri vergi ödemelerinin Bitcoin ve Ethereum ile yapılabildiği biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!