Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest Eski Yöneticisinden Kripto Yatırımcılarına Tavsiyeler: Mevcut Piyasada Nasıl Hareket Edilmeli?

Ark Invest kripto bölümünün eski yöneticisi Chris Burniske, içinde bulunduğumuz ayı piyasasında yatırımcıların nasıl hareket edeceğine dair önerilerde bulundu.

Chris Burniske resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda, zorlu ayı piyasası boyunca yatırımcıların doğru adımları atmaları için kritik tavsiyeler verdi. Çoğu yatırımcının histerik davrandığını belirten Burniske, bu durumun piyasanın kontrol dışı oynaklığına ve pervasız hareketlerine katkıda bulunduğunun altını çizdi.

Sakinlik ve Rasyonellik

Burniske tarafından paylaşılan ilk ve en önemli tavsiye, mümkün olduğunca sakin ve rasyonel kalınması yönünde oldu. Herkesin tahminlerini ve hareketlerinin aşırı histerik olduğuna değinen yatırım yöneticisi, sakin kalıp mantıklı düşünmenin ilk ve en kritik adım olacağını düşünüyor.

Sakin olun, mantıklı kalın. İşler nadiren göründüğü kadar iyi ya da kötüdür. Böyle bir zamanda dedikoduların kontrolden çıktığını unutmayın. Her yerde mantık hataları görüyorum. Evet, işler şu anda kripto için en yüksek korku seviyesinde, korkmuş hissetmek sorun değil, ama bunun üstesinden geleceğiz. Bununla birlikte, iyimser olmaya devam ediyorum ve bir gün bu fiyatlara hayranlıkla bakacağımıza inanıyorum.

Burniske, önümüzdeki hafta piyasa katılımcılarına daha fazla netlik sağlanacağından sektörün gelecekte daha istikrarlı hale geleceğine inanıyor. Öte yandan bu hafta ve hafta sonu büyük olasılıkla bir söylenti kaosu yaşanabilir.

Hazırlıklı Olun

Burniske’nin tavsiyelerine göre yatırımcıların mental olarak güçlü kalması gerekiyor. Her ne kadar fiyatlar çok düşük olsa da ve bir dip gibi görünse de aşağı yönlü gelebilecek bir düşüş dalgasına daha herkesin hazırlıklı olması şart duruyor. Her yatırımcının kendi planına sadık kalıp disiplinli hareket etmesi önem teşkil ediyor. FTX sorunu henüz çözülmüş değil ve bilindiği üzere borsanın piyasalara toplamda 8 milyar dolar civarında borcu bulunuyor. Bu durum beraberinde yeni çöküşleri tetikleyebilir ve ekosistemin biraz daha zarar almasına sebebiyet verebilir.

Sabırlı Olun

Yatırım yöneticisinin son tavsiyesi ise sabırlı olmak ve gerekirse kriptolardan bir süreliğine uzaklaşmak.

Son olarak sabırlı olun. Mümkünse ara sıra fişi çekin ve piyasalardan uzaklaşın. Egzersiz yaptığınızdan emin olun; stresinizi azaltacak ve bilişe yardımcı olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!