Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Belediye Başkanı Çöküşe Rağmen Kripto ve Blockchain’e Güveniyor: İnanılmaz Bir Fırsat

Kripto savunucusu olarak bilinen New York Belediye Başkanı Eric Adams, piyasada yaşanılan çöküşe rağmen kripto paralara ve blockchain teknolojisine inancını sürdürüyor.

Bloomberg’ün 16 Kasım tarihli raporuna göre New York Belediye Başkanı Eric Adams, FTX iflasının ardından piyasada yaşanan düşüşe rağmen kripto para birimleri ve blockchain teknolojisinin şehir için hala inanılmaz bir fırsat olduğunu öne sürdü.

Belediye Sözcüsü Jonah Allon Belediye Başkanı adına, tüm finansal piyasalarda olduğu gibi kripto para piyasalarında da fiyat dalgalanmalarının beklenen bir piyasa hareketi olduğunu bu durumun uzun vadeli büyüme beklentilerini engelleyeceğini düşünmenin basiretsizlik olduğunu ifade etti.

Ayrıca Belediye Başkanı, bu sektörün New York’a getirebileceği inovasyonu ve ekonomik büyümeyi desteklediğinin altını çizerken New Yorklulara kripto paralara yatırım yapmamalarını önerdi. Öte yandan Adams’ın geçen ay yayınladığı 2021 vergi beyannamelerinde yıl içerisinde kripto para birimi aldığı ancak muhtemelen satmadığı da öne sürüldü. Adams’a kripto varlıkları sorulduğunda ise kişisel yatırım kararları olduğunu söyleyerek daha fazla ayrıntı paylaşmayı reddetti.

Kripto para birimlerine karşı duyduğu inanç ve sempati ile bilinen Adams, New York’u kripto para sektörünün merkezi yapma sözü vermişti. Belediye Başkanı, okullarda varlık sınıfları ve blockchain teknolojisi hakkında dersler verilmesini önermiş ve Bitcoin ile maaş alan ilk politikacı olmuştu. Bu yıl göreve başlayan Belediye Başkanı, yıllık 258 bin 750 dolarlık maaşının ilk üç çekini Coinbase aracılığıyla Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) çevrilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!